دوره 19، شماره 5 - ( اردیبهشت 1398 )                   جلد 19 شماره 5 صفحات 1263-1253 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moslemi Petrudi A, Vahedi K, Kamyab M, Moslemi Petrudi M. Numerical and Experimental Study of Oblique Penetration of a Blunt Projectile into Ceramic- Aluminum Target. Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (5) :1253-1263
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-20854-fa.html
مسلمی‌پطرودی امین، واحدی خداداد، کامیاب محمدحسن، مسلمی‌پطرودی محمدعلی. بررسی عددی و تجربی نفوذ مایل پرتابه سرتخت در اهداف سرامیک- آلومینیوم. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 19 (5) :1253-1263

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-20854-fa.html

1- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه جامع امام حسین(ع)، تهران، ایران
2- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه جامع امام حسین(ع)، تهران، ایران ، khvahedi@ihu.ac.ir
3- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه امیرکبیر، تهران، ایران
نفوذ در اهداف سرامیک- آلومینیوم از اهمیت ویژه‌ای برای محققان صنایع دفاعی و غیردفاعی برخوردار است. در این پژوهش نفوذ یک پرتابه سرتخت با سرعت مشخص در زوایای مختلف صفر، 15 ،30 و 45درجه به‌صورت تجربی نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. کار تجربی صورت‌گرفته در این تحقیق، با انجام 8 مرحله آزمایش در آزمایشگاه ضربه و بالستیک دانشگاه امام حسین(ع) انجام پذیرفت و طراحی آزمایشات به‌گونه‌ای صورت گرفت که بتوان از امکانات موجود در این آزمایشگاه استفاده نمود. نتایج نشان دادند که با افزایش زاویه تمایل عمق نفوذ در هدف سرامیک- آلومینیوم کاهش می‌یابد و در صورت افزایش زاویه تمایل، پرتابه به مرز کمانه‌کردن خواهد رسید. همچنین، در این پژوهش به کمک نرم‌افزار Ansys autodyn، شبیه‌سازی نفوذ یک پرتابه با سرعت 700متر بر ثانیه در اهداف دوگانه سرامیک- آلومینیوم به‌منظور مشخص‌کردن عمق نفوذ، بررسی و اثر کمانه‌‌کردن پرتابه انجام شده است. پرتابه، صلب فرض شده و از مدل ساختاری جانسون هالمکوئیست برای توصیف رفتار سرامیک، و مدل رفتار ماده جانسون کوک برای پرتابه و هدف استفاده شد. نفوذ پرتابه سرتخت به صفحات مایل سرامیکی سیلیکون‌کارباید و پشتیبانی‌شده با فلز آلومینیوم 3T-2024، شبیه‌سازی و مقادیر سرعت و جرم باقی‌مانده پرتابه در خروج از هدف ترکیبی مشخص ‌شد. نتایج شبیه‌سازی انجام‌شده در این مطالعه با دقت و براساس شرایط فیزیکی مساله به دست آمد. با مقایسه نتایج، همخوانی مناسبی بین نتایج شبیه‌سازی عددی و یافته‌های تجربی مشاهده شد که نشان از اعتبار و دقت مفروضات شبیه‌سازی دارد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مکانیک ضربه
دریافت: 1397/2/24 | پذیرش: 1397/10/22 | انتشار: 1398/2/11