دوره 15، شماره 4 - ( 4-1394 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 92-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hasanpour K, Shafiei A. Work Hardening of FCC Crystals in Crystal Plasticity Theory. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (4) :81-92
حسن پور کوروش، شفیعی علی. کارسختی تک‌کریستال‌های مکعبی با وجوه مرکزپر (FCC) در نظریه‌ی پلاستیسیته‌ی کریستالی. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (4) :81-92

1- استادیار دانشگاه اصفهان
2- دانشجوی کارشناسی ارشد/دانشگاه اصفهان-دانشکده فنی مهندسی-گروه مهندسی مکانیک
کاربرد گسترده فلزات در سازه‌های مهندسی سبب گردیده است که بررسی فرآیندهای شکل‌دهی فلزات همواره در اولویت‌ پژوهش‌های حوزه‌ی مکانیک جامدات قرار داشته باشد. در این میان نظریه‌های فیزیکی به‌سبب ویژگی‌های منحصر به‌فرد، از اهمیت بالایی برخوردار هستند. نظریه‌ی پلاستیسیته‌ی کریستالی از جمله‌ی این نظریه‌ها است. این نظریه با مدل کردن مکانیزم‌های تغییر‌شکل پلاستیک در ریزساختار مواد کریستالی (مانند فلزات)، تغییر‌شکل و تحول بافت این مواد را پیش‌بینی می‌کند. ارتباط با ریزساختار ماده سبب می‌گردد که این نظریه توانایی پیش‌بینی رفتار ناهمسانگرد تک‌کریستال‌ها را داشته و از طرفی پیش‌بینی برخی پدیده‌ها در پلی‌کریستال‌ها که خود توده‌ای از تک‌کریستال‌ها هستند، تنها با چنین نظریه‌هایی امکان‌پذیر است. ارائه‌ی یک مدل کارسختی مناسب که رفتار غیرهمسانگرد تک‌کریستال‌ها را پوشش دهد از اهمیت ویژه‌ای در این نظریه برخوردار است. در پژوهش حاضر ابتدا مبانی نظریه‌ی پلاستیسیته‌ی کریستالی بیان گردیده و سپس با معرفی چند مدل کارسختی پرکاربرد و بررسی‌های آزمایشگاهی، مدل کارسختی جدیدی که نسبت به مدل‌های پیشین انطباق بیشتری با نتایج تجربی دارد، ارائه می‌گردد. حوزه‌ی بررسی‌های این پژوهش مختص مواد کریستالی با شبکه‌ی FCC می‌باشد. هرچند بخشی از مطالب ارائه شده قابل تعمیم به سایر ساختارها نیز هست.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: الاستیسیته و پلاستیسیته
دریافت: 1393/7/17 | پذیرش: 1393/11/4 | انتشار: 1393/12/2