دوره 17، شماره 10 - ( 10-1396 )                   جلد 17 شماره 10 صفحات 193-185 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadeghian F, Karimpour M, Zakerzadeh M R, Baghani M. Design and Analysis of a knee-ankle-foot orthosis using torsional spring. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (10) :185-193
صادقیان فرشید، کریم پور مراد، ذاکرزاده محمد رضا، باغانی مصطفی. طراحی و شبیه سازی ارتز زانو با عملگر فنر پیچشی. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (10) :185-193

1- گروه طراحی کاربردی، دانشکده مهندسی مکانیک، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه نهران
2- استادیار دانشکده مکانیک دانشگاه تهران
3- عضو هیات علمی دانشگاه تهران
4- دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران
ارتزهای زانو و قوزک با در بر گرفتن مفاصل زانو و قوزک پا، به اصلاح الگوی راه رفتن بیماران کمک می کنند. بیماران دارای ضعف عضله ی چهار سر ، به دلیل الگوی سفتی غیر طبیعی مفصل زانو، از محدودیت هایی در حرکات اکستنشن و کنترل فلکشن مفصل زانوی خود در طی سیکل گیت رنج می‌برند. در این مقاله با طراحی ارتز مناسب با دو مکانیزم متفاوت در طول فاز های ایستادن و گام برداری ، نیاز بیماران مختلف دارای ضعف عضله ی چهار سر پاسخ داده شده است. مکانیزم فاز ایستادن، حرکت مفصل زانو را از لحظه ی تماس اولیه تا انتهای فاز مید-استنس قفل کرده و با توجه به جهت گیری پا بعد از فاز مید-استنس، مفصل زانو می تواند آزادانه فلکشن کند. ابتدا با استفاده از نرم افزار اپن سیم و داده برداری آنالیز حرکت برای هر بیمار، در هر گام زمانی مقدار گشتاور مورد نیاز برای تقلید سفتی مفصل زانوی طبیعی به صورت بهینه شده محاسبه می‌شود. سپس با استفاده از فنر پیچشی، گشتاور مورد نیاز جهت اصلاح سفتی مفصل زانو دو بیمار با مقدار ضعف عضلانی متفاوت را باز تولید کردیم. با طراحی جداگانه ارتز برای هر بیمار با مقدار ضعف عضلانی مختلف، توانستیم با استفاده از ارتز پیشنهاد شده پروفایل سفتی مفصل سالم را تقلید کرده و امکان تجربه ی سیکل گیت روان تر را برای هر بیمار بوجود بیاوریم. استفاده از این ارتز نه تنها باعث بهبود الگوی گیت بیماران شده بلکه سبب جلوگیری از آسیب به عضلات سالم بیمار نیز می شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: بیو مکانیک
دریافت: 1396/5/28 | پذیرش: 1396/6/24 | انتشار: 1396/7/21