دوره 18، شماره 3 - ( 3-1397 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 368-361 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahmani K, Majzoobi G. An investigation on SiC volume fraction and temperature on static and dynamic behavior of Mg-SiC nanocomposite fabricated by powder metallurgy. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (3) :361-368
رحمانی کاوه، مجذوبی غلامحسین. بررسی اثر درصد نانو SiC و دما بر رفتار دینامیکی و استاتیکی نانوکامپوزیت Mg-SiC ساخته شده با متالورژی پودر. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (3) :361-368

1- دانشگاه بوعلی سینا
2- عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه بوعلی سینا
در این مطالعه روش متالورژی پودر بر پایه تراکم شبه استاتیکی برای تولید نانوکامپوزیت Mg-SiC به کار گرفته شده است. جهت ساخت نمونه‌های نانوکامپوزیتی از درصد حجمی مختلفی از نانو SiC به عنوان فاز تقویت کننده و پودر منیزیم با سایز میکرون به عنوان زمینه، استفاده شده است. سپس، مخلوط پودر برای هر درصد SiC به صورت مکانیکی اسیاب شده است. پودر مخلوط در یک قالب ریخته می شود و با استفاده از دستگاه Instron در دماهای مختلف متراکم می‌گردد. MoS2 به عنوان روانکار برای کاهش اصطکاک بین نمونه ساخته شده و قالب استفاده شده است. افزایش دما منجر به بهبود تف‌جوشی موردنیاز شده که باعث تولید نمونه‌های ساخته شده با کیفیت بالا می‌شود. چگالی، سختی و استحکام فشاری در نرخ کرنش های بالا و پایین برای نمونه های فشرده در درصددهای مختلف SiC و دماهای 25، 250 و 450 درجه سانتی گراد مقایسه گردید. مشخص شد که با افزایش درصد نانو ذره، چگالی نسبی نمونه‌های فشرده کاهش می‌یابد، درحالی‌که میکرو سختی و استحکام نمونه‌ها روند افزایشی را نشان می‌دهد. علاوه‌براین، دمای بالا منجر به افزایش تراکم و کاهش سختی می‌شود. همچنین، نتایج حاصل از آزمایش فشار دینامیکی و استاتیکی نشان داد که نمونه‌های نانو کامپوزیت تولید شده در نرخ کرنش‌های بالا خواص بهتری از خود نشان می‌دهند. به گونه‌ای که استحکام دینامیکی 55 درصد بیشتر از استحکام شبه استاتیکی می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: 1396/10/25 | پذیرش: 1396/11/26 | انتشار: 1396/12/11