دوره 13، شماره 11 - ( 11-1392 )                   جلد 13 شماره 11 صفحات 149-139 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shojaeefard M H, Khalkhali A, Tahani M, Salimian Rizi B. Multi Objective Optimization of the Centrifugal Oil Pump Impeller. Modares Mechanical Engineering 2014; 13 (11) :139-149
شجاعی فرد محمد حسن، خلخالی ابوالفضل، طهانی مجتبی، سلیمیان ریزی بهزاد. بهینه سازی چند هدفی پروانه پمپ روغن گریز از مرکز. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (11) :139-149

1- رئیس دانشکده و پژوهشکده خودرو
2- هیات علمی / دانشکده مهندسی خودرو، دانشگاه علم و صنعت ایران
3- دانشکده مهندسی خودرو
4- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران
عملکرد پمپ های گریز از مرکز بسیار متأثر از مقدار لزجت سیال عبوری از آنها می باشد. از اینرو بهینه سازی پمپ گریز از مرکز جهت بکارگیری سیال با لزجتهای مختلف از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مقاله بهینه سازی چند هدفی پروانه پمپ گریز از مرکز برای کار در دبی های حجمی و لزجتهای مختلف سیال عبوری از آن انجام شده است. در این فرایند توابع هدف بکارگرفته شده تابع هد تئوری و اتلافات هیدرولیکی پروانه می باشند. زاویه ی خروجی پره و پهنای خروجی پاساژ پره بعنوان متغیرهای طراحی در نظر گرفته می¬شوند. نمودار پارتو و فضای متغیرهای طراحی بهینه حاصل از بهینه سازی چند هدفی برای ویسکوزیته های سینماتیکی و دبی حجمی های مختلف ترسیم شده است و مقادیر نقاط بهینه ی پیشنهادی برای متغیرهای طراحی با استفاده از روش نقطه ی شکست، روش تاپسیس و روش نزدیکترین نقطه به نقطه ی ایده آل بدست آمده است. این نقاط پیشنهادی حاوی نکات قابل توجه برای طراحان پمپ هستند که بدون استفاده از بهینه سازی چند هدفی قابل محاسبه نبودند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: تأسیسات و تهویه مطبوع|جریان آشفته|روشهای تولید|ماشینهای سیالاتی
دریافت: 1391/7/1 | پذیرش: 1392/2/22 | انتشار: 1392/9/30