دوره 16، شماره 8 - ( 8-1395 )                   جلد 16 شماره 8 صفحات 36-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mashhadi B, Vesal M A. Moving obstacle detection algorithm using cell decomposition method. Modares Mechanical Engineering 2016; 16 (8) :29-36
مشهدی بهروز، وصال محمد امین. الگوریتم شناسایی موانع متحرک جاده به روش تقسیم بندی سلولی. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (8) :29-36

1- عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت
2- دانشگاه علم و صنعت
در این مقاله به بررسی الگوریتم شناسایی موانع پیرامون خودرو هوشمند و چگونگی هدایت آن روی جاده پرداخته می‌شود. برای این منظور جاده در طول و عرض به تعدادی سلول تقسیم بندی می‌شود. فرض بر این است که نقاط اشغال شده سلولها توسط وسایل خاصی مشخص می‌شود و یک ماتریس متناظر خانه های پر و خالی جاده تولید می-شود. در این ماتریس، سلول های پر با عدد یک و سلول های خالی با عدد صفر نشان داده شده اند. در مرحله ی بعد با تحلیل ماتریس به دست آمده در نرم افزار متلب خودرو هدایت می‌شود. در این تحلیل ابتدا موقعیت خودرو و موانع مشخص می‌شود. سپس با توجه به شرایط جاده و موقعیت موانع، دستورات لازم برای هدایت خودرو تعیین می‌شود. در صورت نیاز به تغییر خط، با توجه به انحنای جاده و فاصله ی خودرو تا مانع، مسیر مناسب برای حرکت خودرو انتخاب می‌شود. در این مقاله برای اولین بار در راه هدایت خودرو هوشمند، جاده به عنوان یک ماتریس صفر و یک در نظر گرفته شده است. در این روش ماتریس جاده با گذشت زمان به روز رسانی می‌شود و امکان تحلیل نوع حرکت خودرو از میان موانع را فراهم می‌سازد. همچنین الگوریتم استفاده شده در حل مساله بسیار ساده می‌باشد.

دریافت: 1395/1/29 | پذیرش: 1395/4/14 | انتشار: 1395/5/24