دوره 19، شماره 6 - ( خرداد 1398 )                   جلد 19 شماره 6 صفحات 1528-1519 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abyar Firouzabadi H, Abdullah A. WEDM Errors in Straight and Arced Paths: Analysis of Spark Angles on the Roughing and Finishing Stages. Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (6) :1519-1528
آبیار فیروزآبادی حمید، عبداله امیر. خطاهای ماشین‌کاری مسیرهای مستقیم و قوسی در برش وایرکات: تحلیل زاویای جرقه مراحل خشن‌کاری و پرداخت‌کاری. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 19 (6) :1519-1528

1- گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران
2- گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران ، amirah@aut.ac.ir
فرآیند تخلیه الکتریکی سیمی یا وایرکات یکی از فرآیندهای پیشرفته تولید به‌ویژه برای ساخت قطعات ظریف با شکل‌های پیچیده و مواد سخت است. خطاهای ماشین‌کاری روی مسیرهای قوسی کوچک‌شعاع یکی از مهم‌ترین مشکلات این فرآیند است. در این تحقیق، خطاهای ماشین‌کاری برش سه‌مرحله‌ای وایرکات روی مسیرهای مستقیم و قوسی با استفاده از آزمون‌های تجربی بررسی شده است. برای شناسایی دلایل ایجاد این خطاها و جبران آنها، بار باقیمانده روی این مسیرها بعد از هر مرحله ماشین‌کاری به‌طور جداگانه اندازه‌گیری و تحلیل شد. سپس خطاهای ماشین‌کاری روی مسیرهای مذکور و عوامل ایجاد آنها به‌صورت تئوری و تجربی ریشه‌یابی و بحث شد. آزمون‌های تجربی نشان دادند که مرحله‌ خشن‌کاری، اثر مخرب قابل ملاحظه‌ای روی خطاهای ماشین‌کاری مسیرهای قوسی دارد و مراحل پرداخت‌کاری که بعد از مرحله خشن‌کاری انجام می‌شوند قادر نیستند این اثر مخرب را جبران کنند. گستره‌های زاویه‌ای جرقه‌زنی در مرحله خشن‌کاری مسیرهای قوسی محاسبه و اثر این گستره‌ها روی انحراف سیم از مسیر برنامه‌نویسی‌شده و خطاهای ناشی از آن تجزیه و تحلیل شد. همچنین، این تحقیق با تعریف مفاهیم و توسعه معادلات مربوط به محاسبه خطاهای مراحل پرداخت‌کاری، دستورالعمل نوینی برای ماشین‌کاری چندمرحله‌ای وایرکات این مسیرها پیشنهاد نموده است. خطاهای تخمین‌زده‌شده (به‌وسیله معادلات مذکور) با خطاهای حاصل از آزمون‌های تجربی همخوانی دارند. نتایج این تحقیق می‌توانند در کاربردهای دقیق وایرکات استفاده شوند.
متن کامل [PDF 617 kb]   (1972 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ماشین‌کاری
دریافت: 1397/3/29 | پذیرش: 1397/10/8 | انتشار: 1398/3/11