دوره 19، شماره 3 - ( اسفند 1397 )                   جلد 19 شماره 3 صفحات 642-631 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghavami Gargari S, Ghaebi H, Rahimi M. Energy and Exergy Analysis and Optimization of a Multigeneration System by Coupling of GT-MHR Reactor, Absorption Refrigeration, Steam Reforming, and HDH Desalination Cycles. Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (3) :631-642
قوامی گرگری سعید، غائبی هادی، رحیمی مصطفی. تحلیل انرژی و اگزرژی و بهینه سازی یک سیستم تولید چندگانه با تلفیق سیکل‌های توربین گاز- راکتور هلیوم مدولار، تبرید جذبی، ریفرمینگ بخار آب و آب شیرین‌کن رطوبت‌زن- رطوبت‌زدا. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 19 (3) :631-642

1- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
2- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران ، hghaebi@uma.ac.ir
در این مقاله، یک سیستم نوین تولید چندگانه بر مبنای سیکل توربین گاز- راکتور هلیوم مدولار ارایه شده است. سیستم یکپارچه از سیکل توربین گاز- راکتور هلیوم مدولار به‌عنوان سیکل مبنا و از ترکیب زیرسیستم‌های تولید هیدروژن، سیکل تبرید جذبی، سیستم آب‌شیرین‌کن تشکیل شده است. مدل‌سازی جامع ترمودینامیکی (انرژی و اگزرژی) روی سیستم پیشنهادی صورت گرفته است. اثر پارامترهای مختلف سیستم از قبیل دمای ورودی توربین، نسبت فشار کمپرسور، نسبت مولی کربن‌دی‌اکسید به متان، دمای ژنراتور بخار و نسبت دبی جرمی سیستم آب‌شیرین‌کن روی عملکرد سیستم کلی مورد ارزیابی قرار گرفته است. همچنین بهینه‌سازی سیستم کلی با استفاده از روش بهینه‌سازی تک و چندهدفه در مقایسه با حالت مبنا از نظر انرژی و اگزرژی بررسی شده است. نتایج نشان دادند که ماکزیمم مقدار توان خالص خروجی و بازده انرژی و اگزرژی سیستم کلی در نسبت فشار کمپرسور بین ۲/۴۵-۲/۳ به‌ترتیب برابر ۲۷۵مگاوات، ۷۲/۰۵ و ۴۹/۳۵% به‌دست آمده و با افرایش دمای ورودی توربین، نرخ تولید گرما و بازده انرژی و اگزرژی سیستم کلی افزایش و نرخ تولید آب شیرین و سرما کاهش می‌یابد. علاوه بر این نقطه بهینه نسبت دبی جرمی سیستم آب‌شیرین‌کن برای بازده انرژی و اگزرژی سیستم کلی برابر ۲/۸۵۷ حاصل شده است. مطابق نتایج به‌دست آمده در روش بهینه‌سازی چندهدفه، بازده انرژی و اگزرژی سیستم کلی در مقایسه با حالت مبنا به‌ترتیب برابر ۷۴/۴۱ و ۲۱/۵۰% به‌دست آمده و میزان تخریب اگزرژی به میزان ۰/۷۴% کاهش یافته است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ترمودینامیک
دریافت: 1397/4/7 | پذیرش: 1397/8/12 | انتشار: 1397/12/10