دوره 19، شماره 6 - ( خرداد 1398 )                   جلد 19 شماره 6 صفحات 1466-1457 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saeedi B, Vatankhah R. Flexural Sensitivity Analysis of Atomic Force Microscope Made of Functionally Graded Materials Based on Modified Couple Stress Theory . Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (6) :1457-1466
سعیدی بهزاد، وطن خواه رامین. بررسی حساسیت خمشی میکروتیر میکروسکوپ‌ نیروی اتمی ساخته‌شده از مواد مدرج تابعی براساس تئوری تنش کوپل بهبودیافته. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 19 (6) :1457-1466

1- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
2- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران ، rvatankhah@shirazu.ac.ir
در این پژوهش فرکانس تشدید و حساسیت خمشی میکروتیر میکروسکوپ‌ نیروی اتمی ساخته‌شده از مواد مندرج تابعی براساس تئوری تنش کوپل بهبودیافته مورد بررسی قرار می‌گیرد. تئوری تنش کوپل بهبودیافته شامل پارامتر مقیاس طولی مواد است، به‌طوری که اثر اندازه را در بررسی رفتار سیستم‌ها در نظر می‌گیرد. میکروتیر ساخته‌شده از مواد مندرج تابعی، ترکیبی از سرامیک و فلز بوده، به‌طوری که خواص آن با توان‌های مختلف از n در راستای ضخامت میکروتیر تغییر می‌کند. در این پژوهش، با توجه به انرژی جنبشی و انرژی پتانسیل میکروتیر، معادلات حرکت و شرایط مرزی حاکم بر سیستم با درنظرگرفتن تئوری تیر اویلر- برنولی به‌کمک اصل همیلتون استخراج می‌شود. براساس نتایج به‌دست‌آمده مشخص می‌‌شود که با افزایش سختی تماسی، حساسیت خمشی میکروتیر، کاهش و فرکانس تشدید خمشی افزایش می‌یابد. از طرفی زمانی که ضخامت میکروتیر به پارامتر مقیاس طولی ماده نزدیک می‌شود، اختلاف بین تئوری تنش کوپل بهبودیافته و تئوری کلاسیک مکانیک محیط‌های پیوسته قابل ملاحظه خواهد بود. علاوه بر این، در سختی‌های تماسی پایین، افزایش توان n موجب کاهش حساسیت خمشی میکروتیر و در سختی تماسی بالا، افزایش توان n موجب افزایش حساسیت خمشی سیستم می‌شود. همچنین نتایج نشان می‌دهند که به‌ازای هر سختی تماسی، با افزایش کسر حجمی سرامیک، فرکانس تشدید خمشی میکروتیر افزایش می‌یابد.
متن کامل [PDF 632 kb]   (2039 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: سیستم های میکرو و نانو
دریافت: 1397/4/8 | پذیرش: 1397/9/10 | انتشار: 1398/3/11