دوره 19، شماره 8 - ( مرداد 1398 )                   جلد 19 شماره 8 صفحات 2029-2023 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taghizadeh Azari K, Matini M, Zare M. Comparative Comparison of Temperature Reduction Solutions in Homeostatic Façade. Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (8) :2023-2029
تقی‌زاده آذری کتایون، متینی محمدرضا، زارع محمد. مقایسه تطبیقی راهکارهای کاهنده دما در پوسته هموستاتیک. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 19 (8) :2023-2029

1- گروه معماری، دانشکده هنرهای زیبا، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، ktaghizad@ut.ac.ir
2- گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر، تهران، ایران
3- گروه معماری، دانشکده هنر، پردیس بین‌المللی کیش، دانشگاه تهران، کیش، ایران
توسعه محیط‌های مصنوع و افزایش بهره‌برداری از منابع انرژی موجب شده است تا ضرورت استفاده از روش‌های مختلف در بهینه‌سازی مصرف انرژی ساختمان‌ها مورد توجه قرار گیرد. ایجاد پوسته‌ای ثانویه در اطراف بنا موجب می‌شود تا ساختمان در شرایط مطلوب‌تری نسبت به محیط اطراف قرار گیرد و میزان انرژی مصرفی آن برای تأمین شرایط آسایش حرارتی فضای داخلی کاهش یابد. هموستازی به‌عنوان فرآیندی طبیعی که با برقراری تعادل میان راهکارها، موجب بهینه‌سازی مصرف انرژی می‌شود، به‌عنوان الگویی در طراحی این پوسته مورد توجه قرار گرفته است. انواع متفاوتی از پوسته‌های هوشمند در مرز میان بنا و محیط اطراف وجود دارند؛ نوعی از پوسته هوشمند که مبتنی بر اصل هموستازی طراحی می‌شود این توانایی را دارد که با سازگاری نسبت به تغییرات محیطی، تعادلی پایدار میان راهکارهای مختلف ایجاد کند و سلسله‌مراتب استفاده از آنها را در شرایط مختلف مشخص کند تا در نهایت، تأمین شرایط آسایش حرارتی درون بنا با بازدهی بالاتری نسبت به پوسته‌های هوشمند متداول تأمین شود. در این تحقیق حدود نوسان مطلوب دما در پوسته هموستاتیک، تعیین و راهکارهایی از یک سیستم هموستاز طبیعی اقتباس و در طراحی پوسته مورد نظر به کار گرفته شده است. هدف از این تحقیق، قیاس میزان بازدهی راهکارهای مختلف کاهنده دما در شرایط متفاوت محیطی است که بر این اساس، راهکار بهینه مشخص می‌شود. بدین منظور مدولی از پوسته هموستاتیک ساخته می‌شود و در شرایط آزمایشگاهی، رفتار پوسته مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و ارتباط رفتاری آن با نوسان دما بررسی می‌شود.
متن کامل [PDF 965 kb]   (1963 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم
دریافت: 1397/4/9 | پذیرش: 1397/11/9 | انتشار: 1398/5/21