دوره 19، شماره 5 - ( اردیبهشت 1398 )                   جلد 19 شماره 5 صفحات 1134-1127 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadri V, Soltani H. Synthesis of Heat Exchanger Networks with Considering Pressure Drop and Finding Optimized Streams Path Inside Tube and Shell. Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (5) :1127-1134
صدری واقف، سلطانی هادی. طراحی شبکه مبدل‌های حرارتی با درنظرگرفتن اُفت فشار و تعیین مسیر بهینه جریان‌ها در داخل لوله یا پوسته. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 19 (5) :1127-1134

1- گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی مهندسی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران
2- گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی مهندسی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران ، h-soltani@iau-ahar.ac.ir
در این تحقیق روش ساده و مفید برای پیداکردن مسیر مناسب جریان‌های سرد و گرم در داخل مبدل‌های حرارتی لوله- پوسته در مسایل طراحی شبکه مبدل‌های حرارتی (HENs) با درنظرگرفتن اُفت فشار جریان‌ها ارایه شده است. در حالت کلی، طراحی شبکه مبدل‌های حرارتی به‌کمک برنامه‌ریزی ریاضی منجر به بروز مشکلاتی می‌شود که به‌وسیله مدل‌های برنامه­ریزی اعداد صحیح مخلوط غیرخطی. (MINLP) پاسخ داده می‌شود. بهینه‌سازی چنین فرمولاسیون‌هایی به‌دلیل وجود متغیرهای پیوسته و گسسته باعث ایجاد مشکلاتی در همگرایی می‌شود. در این تحقیق به‌جای حل همزمان متغیرهای گسسته و پیوسته، از الگوریتم ژنتیک برای پیداکردن بهینه ساختار شبکه مبدل‌های حرارتی (متغیرهای گسسته) استفاده شده است. برای پیداکردن مقادیر بهینه متغیرهای پیوسته شبکه، با دسته‌بندی این نوع از متغیرها به دو گروه و استفاده از فرمولاسیون برنامه‌ریزی شبه‌خطی (QLP) به‌جای مدل برنامه‌ریزی غیرخطی (NLP)، از پیچیدگی حل مدل NLP نیز تا حدود زیادی کاسته شده است. مقادیر بهینه متغیرهای پیوسته و گسسته با توجه به یک تابع هدف مشترک که رسیدن به حداقل هزینه سالیانه شبکه مبدلی است، به دست می‌آیند. مقایسه روش پیشنهادی با مراجع نشان می‌دهد که این روش توانایی کاهش هزینه پمپاژ جریان‌ها تا حدود ۰/۷۶% را دارد.
متن کامل [PDF 673 kb]   (2046 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: دینامیک سیالات محاسباتی
دریافت: 1397/4/10 | پذیرش: 1397/8/28 | انتشار: 1398/2/11