دوره 17، شماره 10 - ( 10-1396 )                   جلد 17 شماره 10 صفحات 46-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

honarpishe M, Mansouri H, Saki Entezami S. Investigation of ECAR process on the corrosion behavior of pure commercial copper. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (10) :39-46
هنرپیشه محمد، منصوری هادی، ساکی انتظامی سعید. مطالعه اثرات فرآیند نورد در کانالهای زاویه‌دار همسان بر رفتار خوردگی مس خالص تجاری. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (10) :39-46

1- استادیار مهندسی مکانیک-ساخت و تولید-دانشگاه کاشان
2- گروه مکانیک، دانشگاه آزاد جاسب
3- باشگاه پژوهشگران جوان، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران.
فرآیند نورد در کانال‌های هم مقطع زاویه دار یکی از جدیدترین روش‌های تغییر شکل پلاستیک شدید می‌باشد که موجب تغییر خواص مکانیکی و فیزیکی ورق‌های فلزی می‌شود. در این مقاله به بررسی اثرات فرآیند نورد در کانالهای زاویه‌دار بر رفتار خوردگی مس خالص تجاری شده پرداخته شده است. برای این منظور، عملیات ایکر در پنج پاس به انجام رسید. همچنین جهت بررسی نرخ خوردگی نمونه‌های تا پنج پاس ایکر شده از جنس مس خالص تجاری، روش‌های امپدانس الکتروشیمیایی و پلاریزاسیون مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج حاکی از تأثیر مخرب فرآیند، بر مقاومت در برابر خوردگی نمونه‌ها می‌باشد. نتایج میکروسکوپ الکترونی روبشی نشان داد که با افزایش تعداد پاس خوردگی سطحی افزایش یافته و در پاس‌های بالا خوردگی حفره‌ای به وضوح قابل رویت می‌باشد. همچنین با افزایش تعداد پاس خوردگی به صورت یکنواخت دیده می‌شود و از حالت موضعی خارج شده است. بطور کلی از پاس اول به پاس دوم میزان خوردگی بیشتر بوده و قطر و عمق حفرات ناشی از خوردگی بیشتر و به تعداد بیشتر مشاهده می‌گردد. در نمونه سه پاس ایکر شده میزان خوردگی افزایش یافته و نوع خوردگی ترکیبی از خوردگی یکنواخت و خوردگی حفره‌ای می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: شکل دهی فلزات
دریافت: 1396/3/20 | پذیرش: 1396/6/11 | انتشار: 1396/7/7