دوره 15، شماره 4 - ( 4-1394 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 166-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gorji A, Mohammadian E, Mirzai M A. An investigation of Forming through using the new method of ball deep drawing and comparing its thickness distribution and forming force with the conventional deep drawing. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (4) :159-166
گرجی ولوکلا عبدالحمید، محمدیان اسماعیل، میرزایی محمد علی. بررسی شکل دهی با استفاده از روش جدید کشش عمیق ساچمه‎ای و مقایسه توزیع ضخامت و نیروی شکل‎دهی با فرآیند کشش عمیق سنتی. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (4) :159-166

1- استادیار دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
2- دانشجوی کارشناسی ارشد
3- عضو هیات علمی
محیط شکل دهی در فرآیند های شکل‎دهی فلزات، از اهمیت بالایی برخوردار است. در این بین فرآیند کشش‎عمیق ساچمه‎ای به دلیل گسسته بودن محیط شکل دهی آن کاملا انعطاف پذیر می باشد. در این مقاله، توزیع ضخامت و نیروی لازم برای شکل‎دهی قطعه مخروطی شکل توسط فرآیندهای کشش‎عمیق ساچمه‌ای و کشش‎عمیق سنتی با استفاده از شبیه‎سازی اجزای محدود و آزمایشهای تجربی مورد مطالعه قرار گرفتند. در این تحقیق ورق هایی از جنس فولاد St14و برنج با ضخامت 1 میلی‎متر مورد استفاده قرار گرفت. نتایج شبیه سازی تطابق مناسبی با نتایج آزمایشگاهی دارند. نتایج نشان می دهد که نمونه شکل داده شده توسط فرآیند کشش‎عمیق سنتی از توزیع ضخامت یکنواخت و مناسب‎تری نسبت به نمونه کشش عمیق ساچمه‎ای برخوردار است، ولی حداکثر نازک شدگی در قطعات مربوط به فرآیند ساچمه‎ای کمتر از فرآیند کشش‎عمیق سنتی بود. همچنین ملاحظه گردید که نیروی مورد نیاز برای فرآیند کشش‎عمیق ساچمه ای اندکی بیشتر از فرآیندکشش عمیق سنتی می باشد. همچنین مشاهده گردید که با افزایش شعاع ورودی ماتریس، نیروی لازم برای کشش برای هر دو فرآیند کشش‎عمیق و ساچمه ای کاهش می یابد، با افزایش اندازه شعاع ورودی ماتریس میزان نازک شدگی کاهش می-یابد. ملاحظه گردید که یکی از مزیت‎های فرآیند کشش‎عمیق ساچمه‎ای نسبت به فرآیند کشش‎عمیق سنتی دست یافتن به قطعه با شیب منفی می‎باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: شکل دهی فلزات
دریافت: 1393/9/9 | پذیرش: 1393/11/8 | انتشار: 1393/12/6