دوره 17، شماره 12 - ( 12-1396 )                   جلد 17 شماره 12 صفحات 462-457 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salehi Mojarrad M H, Hasanzadeh Ghasemi R, Keramati M. Nano-mechanical Study of a Bio Nano Actuator Under External Forces. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (12) :457-462
صالحی مجرد محمد هاشم، حسن زاده قاسمی رضا، کرامتی مسعود. مطالعه رفتار نانومکانیکی یک نانوعملگر زیستی تحت نیروهای خارجی. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (12) :457-462

1- دانشجوی کارشناسی ارشد- گروه مهندسی مکانیک- دانشگاه حکیم سبزواری
2- عضو هیات علمی- گروه مهندسی مکانیک-دانشگاه حکیم سبزواری
3- کارشناسی ارشد- دانشگاه حکیم سبزواری- گروه مهندسی مکانیک
در این مقاله به بررسی خواص الاستیکی نانوعملگر پریفولدین در مقیاس میکروسکوپی می‌پردازیم. پریفولدین یک چپرون مولکولی است که از تجمع پروتئین‌هایی که اشتباه تا خورده‌اند جلوگیری می‌کند. پریفولدین همچنین می‌تواند به عنوان یک نانوعملگر برای حمل محموله یا انتقال دارو ایفای نقش نماید. در این راستا شبیه‌سازی دینامیک مولکولی هدایت شده بکار رفته است که به بررسی ثابت فنر در آزمایش مولکولی بر اساس نظریه دو فنر سری شده می‌پردازد. نتایج حاصله برای محاسبه مدول یانگ و بررسی خواص مکانیکی نانوعملگر پریفولدینی مورد استفاده قرار گرفته است، نتایج نشان می‌دهد که نانو عملگر پریفولدینی رفتارهای متفاوتی به سرعت‌های مختلف کشیدن نشان می‌دهد و همچنین این نتایج امکان بررسی پایدار ماندن هر کدام از شاخه‌های نانوعملگر پریفولدینی در مقابل شرایط متفاوت کشش را فراهم می‌کند. مدول یانگ بدست آمده برای شاخه‌های پریفولدین به میزان (3 - 3.3 ± 0.01 Gpa) حاصل شده است. درک صحیح و کامل خواص مکانیکی نانوعملگر پریفولدینی امکان بررسی دقیق‌تر کاربرد آن در دارورسانی هوشمند و انتقال محموله‌های بیماری زا را فراهم می‌کند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سیستمهای میکرو و نانو
دریافت: 1396/4/19 | پذیرش: 1396/9/4 | انتشار: 1396/10/1