دوره 18، شماره 6 - ( 7-1397 )                   جلد 18 شماره 6 صفحات 181-174 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseini S, Habibi M, Assempour A. Experimental and numerical determination of forming limit diagram of steel-copper two-layer sheet considering the interface between the layers. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (6) :174-181
حسینی سید محمدرضا، حبیبی مصطفی، عاصمپور احمد. تعیین نمودار حد شکل‌دهی ورق دو لایه فولاد مس به صورت تجربی و عددی با در نظرگرفتن اتصال بین لایه‌ها. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (6) :174-181

1- دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شریف، تهران
2- کارشناس ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شریف، تهران
3- استاد، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شریف، تهران ، assem@sharif.edu
آنچه که در این تحقیق بیشتر مورد توجه قرار گرفته نحوه مدلسازی محل اتصال در ورقه ای دو لایه به منظور تعیین نمودار حد شکل دهی است. در این تحقیق از ورق دولایه ای استفاده شده که متشکل از یک لایه فولاد به ضخامت ۱.۳۵ میلیمتر و یک لایه مس به ضخامت ۰.۴۵ میلیمتر است. ورق دولایه به کار رفته در تحقیق حاضر به روش جوش انفجاری ساخته شده است. به منظور تعیین نمودار حد شکل دهی از روش عددی با به کارگیری نرم افزار المان محدود آباکوس استفاده شده است. در این رابطه تست های ناکازیما شبیه سازی شدند. معیار استفاده شده برای تعیین پارگی در لایههای فولادی و مسی مدل GTN بود، همچنین قانون کشش جدایش برای تعیین خرابی در محل اتصال ورقها به کار برده شد. برای مدلسازی لایه میانی از المان های چسبنده استفاده شد. به منظور صحه گذاری بر نتایج به دست آمده به انجام آزمایش تجربی ناکازیما پرداخته گردید. تمامی شبیه سازی ها و کارهای تجربی برای هر دو حالت قرارگیری ورقها به صورت پشت و رو انجام گرفت. نتایج نشان می دهد که نمودارهای حد شکل دهی به دست آمده با استفاده از روش مدلسازی یادشده مطابقت خوبی با نتایج تجربی دارند.
موضوع مقاله: سازه های هوا فضا
دریافت: 1397/5/27 | پذیرش: 1397/5/27 | انتشار: 1397/5/27