دوره 18، شماره 6 - ( 7-1397 )                   جلد 18 شماره 6 صفحات 250-240 | برگشت به فهرست نسخه ها

Azizi M, Rezaie B. Designing and simulating model predictive controller based on type-2 fuzzy system for a nonlinear boiler-turbine system. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (6) :240-250
عزیزی مرصاد، رضایی بهروز. طراحی و شبیه سازی کنترل کننده مدل پیشبین مبتنی بر سیستم فازی نوع 2 برای کنترل سیستم غیرخطی بویلر توربین. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (6) :240-250

1- دانشجوی کارشناسیارشد، مهندسی برق، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل
2- دانشیار، مهندسی برق، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل ، brezaie@nit.ac.ir
در این مقاله یک روش کنترل مدل پیشبین فازی جدید به منظور کنترل سیستم بویلر توربین به عنوان یک سیستم غیرخطی نامعین ارائه میگردد. در روش پیشنهادی جهت غلبه بر عواملی که به علت عدم دقت مدل سیستم میتوانند منجر به بروز خطای ماندگار یا بایاس در روش کنترل پیشبین گردند از سیستم فازی استفاده شده است. در این راستا با توجه به مدل تکه ای خطی سیستم و در نظر گرفتن محدودیتهای موجود در حالتهای سیستم و سیگنال کنترلی، یک کنترل کننده پیشبین با هدف بهینه سازی تابع هزینه مقید طراحی میشود. در طرح کنترلی ارائه شده از یک ناظر فازی نوع ۲ برای تعیین سیگنال ورودی مرجع با توجه به شرایط سیستم استفاده میشود. در این مطالعه نشان داده میشود که به کارگیری سیستمهای فازی نوع ۲ در روش کنترل پیشبین به جای سیستمهای فازی نوع ۱ منجر به نتایج رضایت بخشی میگردد. روش پیشنهادی به مدل غیرخطی سیستم بویلر توربین اعمال شود و نتایج حاصل از شبیه سازی، مؤثر بودن این روش در مقایسه با روشهای کنترل پیشبین فازی موجود را به ویژه در شرایطی نشان میدهد که وجود نامعینی در مدل وجود دارد.
موضوع مقاله: سازه های هوا فضا
دریافت: 1397/5/27 | پذیرش: 1397/5/27 | انتشار: 1397/5/27