دوره 19، شماره 11 - ( آبان 1398 )                   جلد 19 شماره 11 صفحات 2835-2823 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khoddami Maraghi Z. Vibration Analysis of Polymer Nanocomposite-Magnetostrictive Faced Sandwich Plate Including Feedback Control System. Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (11) :2823-2835
خدامی‌مرقی زهرا. ارتعاشات ورق ساندویچی با هسته نانوکامپوزیت و رویه‌های مگنتوستریکتیو به همراه سیستم کنترل پسخورد. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 19 (11) :2823-2835

گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی، مرکز آموزش عالی محلات، محلات، ایران ، z.khoddami@mahallat.ac.ir
این مقاله به بررسی ارتعاشات در یک ورق ساندویچی متشکل از دو رویه از جنس مواد مگنتوستریکتیو و هسته­ کامپوزیتی می­پردازد. هسته‌ کامپوزیتی با نانوالیاف از جنس نانولوله‌­های کربنی تقویت شده است و خواص آن به کمک روش اختلاط و روابط میکرومکانیکی محاسبه می‌شود. رویه­‌ها تحت تأثیر یک میدان مغناطیسی خارجی مگنتیزه ­شده و کوپل مگنتومکانیکی در آن اتفاق می­افتد در این شرایط به کمک یک سیستم کنترلی متأثر از پارامتر تنظیم‌کننده‌ فرکانس می­توان فرکانس ارتعاشات سازه را تغییر داد و از آن برای کنترل ارتعاشات استفاده نمود. معادلات حرکت در سه لایه، به­ کمک تئوری برشی مرتبه سوم با عنوان تئوری ردی، روش انرژی و اصل هامیلتون استخراج می­شود. برای محاسبه‌ فرکانس ارتعاشات ورق ساندویچی  از روش تفاضل مربعات دیفرانسیلی استفاده می‌شود. این روش عددی به کمک ضرایب وزنی نتایج مطلوب و نزدیک به حل دقیق را ارائه می­دهد. یافته­های این تحقیق اثر پارامتر تنظیم‌کننده‌ ارتعاشات و خواص هندسی ورق کامپوزتی را بر فرکانس ارتعاشات سازه نشان می­دهد. نتایج این پژوهش می­تواند در صنایع دریایی، هوافضا و عمران مورد استفاده قرار گیرد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ارتعاشات
دریافت: 1397/6/21 | پذیرش: 1398/2/31 | انتشار: 1398/8/30