دوره 19، شماره 11 - ( آبان 1398 )                   جلد 19 شماره 11 صفحات 2606-2599 | برگشت به فهرست نسخه ها

حسن‌زاده رحیم، محمدنژاد میلاد. تاثیر اندازه هم‌پوشانی بر عملکرد توربین بادی محور عمودی ساونیوس در دو مدل متعارف و باخ. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 19 (11) :2599-2606

1- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی ارومیه، ارومیه، ایران ، hassanzadeh.rahim@gmail.com
2- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی ارومیه، ارومیه، ایران
در این پژوهش، با استفاده از شبیه‌سازی عددی، به بررسی تاثیر هم‌پوشانی داخلی بر عملکرد توربین بادی محور عمودی دوپره ساونیوس پرداخته می‌شود. روتور درنظرگرفته‌شده دردو نوع متعارف و باخ است. به این منظور مشخصه‌های توان توربین بادی در محدوده نسبت سرعت نوک پره از ۰/۲ تا ۱/۲ و سرعت باد ۳، ۵ و ۷متر بر ثانیه مورد بررسی قرار گرفته است. برای شبیه‌سازی مشخصه‌های آشفتگی، مدل SST k-ω مورد استفاده قرار گرفته است و نتایج به‌دست آمده با داده‌های موجود در ادبیات فن اعتبارسنجی شده‌اند. رفتار لحظه‌ای جریان و داده‌های متوسط زمانی برای دو روتور مورد نظر یعنی نوع متعارف و نوع باخ ارائه شده‌اند. نتایج به‌دست آمده از این تحقیق نشان می‌دهد که به ازای کلیه مقادیر سرعت نوک پره و سرعت باد، مقدار بهینه هم‌پوشانی به ترتیب برای روتورهای نوع متعارف و نوع باخ برابر ۰/۲ و ۰/۱ است. از طرفی، حداکثر ضریب توان روتور متعارف و باخ، بدون توجه به مقدار سرعت باد و نسبت هم‌پوشانی، به ترتیب در نسبت سرعت نوک پره ۰/۸ و ۰/۷ حاصل می‌شود. نهایتاً، مشخص شد که به ازای هر مقدار نسبت سرعت نوک پره و نسبت هم‌پوشانی در هر دونوع روتور، مقدار ضریب توان با افزایش سرعت باد افزایش می‌یابد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: سازه‌های دریایی
دریافت: 1397/2/24 | پذیرش: 1398/2/31 | انتشار: 1398/8/30