دوره 20، شماره 1 - ( دی 1398 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 266-259 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fotohi H, Khezrian I. Experimental Investigation of Talc Microparticles Effect on the Mechanical and Thermal Properties of Silica-Phenolic Composite Multilayers. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (1) :259-266
فتوحی حمید، خضریان اسماعیل. بررسی تجربی اثر میکرو ذرات تالک بر خواص مکانیکی و حرارتی چندلایه‌های کامپوزیتی سیلیکا- فنولیک. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 20 (1) :259-266

1- گروه مواد مرکب، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران ، hami.fotohi97@gmail.com
2- گروه مهندسی هوافضا، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
امروزه مواد کامپوزیتی در بسیاری از صنایع مانند صنایع هوا و فضا، اتومبیل‌سازی و دریایی به دلیل داشتن نسبت استحکام به وزن و همچنین سفتی به وزن بالا توجه زیادی را به خود جلب کرده‌اند. از جمله پرکاربردترین زمینه‌های مورد استفاده در ساخت کامپوزیت‌های زمینه پلیمری، رزین‌های گرماسخت هستند. در این میان رزین‌های فنولی قدیمی‌ترین رزین‌های صنعتی و گرما سخت است که کاربردهای مهمی در صنایع مختلف دارد. ویژگی بارز این رزین باعث استفاده آن به عنوان عایق‌های صنعتی، سپرهای حرارتی و کامپوزیت‌های فداشونده و قطعات تحت سایش مانند لنت ترمز و صفحه کلاچ و بسیاری قطعات دیگر شده است. یکی از کاربردهای رزین‌های فنولی به ویژه نوع رزول که مقاومت گرمایی نسبتاً زیادی دارد، استفاده در ساخت کامپوزیت‌های عایق گرمایی در سپرهای حرارتی و نازل‌های حرارتی هوای گرم است. زمینه کامپوزیت‌های عایق گرمایی اغلب رزین‌های فنولی است و تقویت‌کننده آنها نیز عمدتاً الیاف آزبست هستند که مقاومت گرمایی زیادی دارند. امروزه با توجه به سرطان‌زا بودن الیاف آزبست و مشکلاتی که در اثر استفاده آن به وجود می‌آید این الیاف از فهرست عایق‌های تقویت‌کننده خارج شده‌اند و الیاف سیلیکا که محصولی جدید با پایداری گرمایی در حد آزبست و بدون مشکلات زیست‌محیطی است جایگزین الیاف آزبست شده‌اند. در این تحقیق از میکروذرات معدنی تالک با میانگین اندازه ذرات۸ به عنوان تقویت‌کننده خواص مکانیکی و پایداری حرارتی به مقادیر ۲۵، ۱۵ و ۳۵phr به رزین فنولیک در چند لایه‌های کامپوزیتی سیلیکا- فنولیک افزوده شد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: سازه های هوا فضا
دریافت: 1397/6/26 | پذیرش: 1398/2/17 | انتشار: 1398/10/30