دوره 17، شماره 5 - ( 5-1396 )                   جلد 17 شماره 5 صفحات 445-439 | برگشت به فهرست نسخه ها

Honarpishe M, Nazari F. Uncertainty analysis of contour method in the hot extruded Aluminum specimens. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (5) :439-445
هنرپیشه محمد، نظری فرشاد. مطالعه عدم قطعیت تنش پسماند در روش کانتور روی قطعات روزنرانی شده آلومینیومی در حالت گرم. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (5) :439-445

1- استادیار مهندسی مکانیک-ساخت و تولید-دانشگاه کاشان
2- دانشگاه کاشان
روش کانتور یکی از روش های جدید در اندازه گیری تنش پسماند می باشد که برای اندازه گیری نقشه دوبعدی تنش های پسماند استفاده می شود. در این مطالعه، تنش های پسماند در میله های تولید شده به روش اکستروژن گرم با کاهش سطح مقطع زیاد، اندازه‌گیری شده است. این میله ها از جنس آلیاژ 6061 آلومینیوم بوده و تأثیر عملیات حرارتی آنیل بر آنها مورد مطالعه قرار گرفته است. در این راستا تنش های پسماند قبل و بعد از عملیات حرارتی آنیل بررسی شده و عدم قطعیت اندازه گیری تنش پسماند به روش کانتور، محاسبه شده است. مطالعه نتایج نشان می دهد در میله های تولید شده به روش اکسترود گرم با کاهش سطح مقطع زیاد، تنش پسماند کششی در مرکز میله ایجاد شده و با حرکت در راستای شعاع به تنش پسماند فشاری تغییر می کند به طوری که سطح در تعادل بین تنش کششی و فشاری قرار دارد. بیشترین تنش پسماند کششی در مرکز میله اتفاق می افتد و انجام عملیات حرارتی آنیل سبب کاهش بسیار زیاد تنش ها می گردد. همچنین مطالعه عدم قطعیت نشان داد، عدم قطعیت روی سطح نمونه تقریباً یکنواخت بوده و منابع خطای جابجایی و خطای مدل تأثیر مشابهی بر عدم قطعیت در روش کانتور دارند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: تحلیل تنش
دریافت: 1395/11/1 | پذیرش: 1396/1/14 | انتشار: 1396/2/27