دوره 19، شماره 5 - ( اردیبهشت 1398 )                   جلد 19 شماره 5 صفحات 1176-1167 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jamshidifard S, Shirvani M, Kasiri Bidhendi N, Movahedirad S. Experimental and Numerical Study of Effective Parameters on Helical One-channel Dust-concentrator Performance for Separation of Black Powder of Gas Pipeline. Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (5) :1167-1176
جمشیدی فرد سنا، شیروانی منصور، کثیری‌بیدهندی نورالله، موحدی‌راد سلمان. مطالعه تجربی و عددی عوامل موثر بر عملکرد تغلیظ‌کننده‌ غبار مارپیچ یک‌کاناله در جداسازی پودر سیاه خطوط انتقال گاز. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 19 (5) :1167-1176

1- دانشکده شیمی، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران
2- دانشکده شیمی، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران ، shirvani.m@iust.ac.ir
در این مقاله جداسازی ذرات پودر سیاه از هوا توسط تغلیظ‌کننده‏ غبار مارپیچ یک‌کاناله به‌صورت آزمایشگاهی مطالعه شده و با استفاده از شبیه‌سازی دینامیک سیالات محاسباتی، بازده و اُفت فشار دستگاه در شرایط عملیاتی مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. سامانه آزمایشگاهی شامل یک کانال مارپیچ با ۲۹ انشعاب جریان رقیق خروجی و دو مکنده در خروجی‌های آن بوده که امکان آزمون در شرایط دبی ورودی بالا فراهم شده است. در انجام آزمایشات از ذرات پودر سیاه با دانه‌بندی مشخص استفاده شده است. میانگین اندازه ذرات آن پس از انجام آزمون DLS و پردازش تصاویر SEM، µm ۰/۳۲۷ مشخص شد. شبیه‌سازی CFD تغلیظ‌کننده‏ مارپیچ یک‌کاناله برای جریان هوا- پودر سیاه با نرم‌افزار FLUENT انجام شده است. برای شبیه‌سازی اغتشاشات، از مدل اغتشاش Realizable k-ε به‌عنوان یک مدل بهینه از نظر دقت و سرعت در شبیه‌سازی استفاده شده است. برای اعتبارسنجی نتایج شبیه‌سازی، داده‌های آزمایشگاهی مورد مقایسه قرار گرفته‌اند که خطایی حدود ۵/۲% را نشان می‌دهد. برای بررسی تاثیر شرایط عملیاتی سیستم، دبی‌های جرمی هوای ورودی و کسر جرمی‏های جامد مختلف مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج نشان دادد که با افزایش دبی به اندازه ۵۸% بازده شبیه‌سازی ۴/۱% افزایش پیدا می‌کند. همچنین با افزایش کسر جرمی جامد از ۷ به ۲۰%، بازده تغییر محسوسی نداشت.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: دینامیک سیالات محاسباتی
دریافت: 1397/7/3 | پذیرش: 1397/10/27 | انتشار: 1398/2/11