دوره 20، شماره 1 - ( دی 1398 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 191-181 | برگشت به فهرست نسخه ها

Seifi Davary H, Kouravand S, Khatami I. Experimental Study of Porous Blade Effect on the Rotation of Darriues Vertical Axis Wind Turbine. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (1) :181-191
سیفی داوری حسین، کوراوند شهریار، خاتمی ایمان. مطالعه آزمایشگاهی تاثیر پره متخلخل بر دوران توربین بادی محور عمودی داریوس. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 20 (1) :181-191

1- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی دریا، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران
2- گروه فنی کشاورزی، پردیس فنی ابوریحان دانشگاه تهران، تهران، ایران ، s.kouravand@ut.ac.ir

عامل مهم تاثیرگذار در بازدهی توربین، دوران توربین است. هرچه دوران روتور در سرعت­های مختلف به خصوص در سرعت‌های پایین، بیشتر باشد باعث افزایش توان می‌شود. در این راستا ابتدا ایرفویل NACA۰۰۱۵ انتخاب و برای تحلیل عددی از روش توربولانسی K-ω SST استفاده و با نتایج آزمایشگاهی صحت‌سنجی ­شد. سپس توربین بادی در نرم‌افزار CATIA طراحی و ساخته شد. ورق آلومینیومی استفاده‌شده از آلیاژ سری یک که برای ساخت پره­های­ صاف و متخلخل از ورق ساده و امباس لوزی شکل که به­صورت خلل و فرج و به ضخامت ۰/۳میلی­متر است. برای ایجاد جریان باد از دمنده چهار فن و برای محاسبه دقیق­تر وسایل مورد استفاده در اندازه­گیری، آزمون و ساخت کالیبره شده­اند. نتایج نشان می‌دهد که توربین بادی محور عمودی داریوس پره متخلخل و صاف در سرعت ۲/۳ و ۳/۹متر بر ثانیه شروع به دوران کرده است. در سرعت ۲/۵ و ۳متر بر ثانیه توربین بادی پره متخلخل دو برابر و در سرعت ۴متر بر ثانیه سه برابر توربین بادی پره صاف دوران داشته است. در سرعت ۴/۵، ۵، ۵/۵، ۶، ۶/۵ و ۷متر برثانیه ثانیه دوران توربین بادی پره متخلخل نسبت به توربین بادی پره صاف ۵۶/۲۵%، ۲۰%، ۲۲%، ۱۵%، ۷/۵% و ۱۲% بیشتر و در سرعت ۸ تا ۱۰متر بر ثانیه توربین بادی پره متخلخل و صاف دوران تقریباً برابری دارند.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: انرژی‌های تجدیدپذیر
دریافت: 1397/9/11 | پذیرش: 1399/1/17 | انتشار: 1398/10/30