دوره 20، شماره 1 - ( دی 1398 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 258-251 | برگشت به فهرست نسخه ها

Torabi A, Elhami S, Razfar M. Application of Acidic Electrolyte to the Micro Electro Chemical Discharge Machining. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (1) :251-258
ترابی امیرحسین، الهامی صادق، رازفر محمدرضا. استفاده از الکترولیت اسیدی در فرآیند میکروماشین‌کاری تخلیه الکتروشیمیایی. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 20 (1) :251-258

1- گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران
2- گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران ، razfar@aut.ac.ir
شیشه به عنوان یک ماده غیررسانا دارای خواص قابل توجه همچون شفافیت، مقاومت شیمیایی و سختی است. شیوه‌های سنتی در ماشین‌کاری در شکل‌دهی قطعات شیشه‌ای دارای محدویت‌هایی هستند. روش ماشین‌کاری به کمک تخلیه الکتروشیمیایی (ECDM)، به عنوان یک روش پیشرفته ماشین‌کاری، امکان اجرای فرآیندهای ویژه‌ای را روی شیشه می‌دهد. پارامترهای متعددی در این فرآیند وجود دارد که هرکدام تاثیر بسزای خود را دارد ولی در این بین تاثیر نوع الکترولیت استفاده شده به ندرت در مقالات مورد بررسی قرار گرفته است. در این مقاله تاثیر الکترولیت NaOH و H2SO4 روی شیشه مورد مطالعه  قرار گرفته است. دمای الکترولیت به عنوان یکی دیگر از پارامترهای موثر در این فرآیند نیز در آزمایشات انجام‌شده بررسی شده است. کیفیت سطح، عمق ماشین‌کاری و اضافه برش نیز خروجی ماشین‌کاری در این روش در نظر گرفته شده است. نتایج به دست آمده از آزمایشات حاکی از آن است که استفاده از الکترولیت اسیدی H2SO4 بعد از ماشین‌کاری در الکترولیت NaOH نسبت به ماشین‌کاری صرفاً در الکترولیت  NaOHتاثیر بسزایی روی دیواره‌های سوراخ‌ها دارند. همچنین سوراخ‌های ماشین‌کاری شده در دماهای بالاتری از الکترولیت زبری کمتری دارند. در این مقاله نیز نشان داده شده است که با دو مرحله‌ای‌کردن فرآیند سوراخکاری و استفاده از الکترولیت اسیدی(NaOH/H2SO4) ، مقدار اضافه برش کاهش یافته و عمق ماشین‌کاری نیز تا 20.5% در رژیم هیدرودینامیک بهبود یافته است.
متن کامل [PDF 1173 kb]   (1985 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ماشین‌کاری
دریافت: 1397/7/9 | پذیرش: 1398/2/17 | انتشار: 1398/10/30