دوره 20، شماره 1 - ( دی 1398 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 128-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ardeshiri S, Mousavizadegan S, Kheradmad S. Effect of Motion Domain and Velocity on Calculation of Underwater Vehicle Coefficients. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (1) :117-128
اردشیری سجاد، موسوی‌زادگان سیدحسین، خردمند سعید. بررسی تاثیر سرعت و دامنه حرکت در محاسبه ضرایب هیدرودینامیکی شناور زیرسطحی. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 20 (1) :117-128

1- گروه دریا، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، شاهین‌شهر، ایران
2- گروه دریا، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران
3- گروه آیرودینامیک، پیشرانش و تبدیل انرژی، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، شاهین-شهر، ایران ، kheradmand@mut-es.ac.ir
ضرایب هیدرودینامیکی در تعیین مانور متحرک­های دریایی از اهمیت اولیه برخوردار است. استفاده از روش‌های دینامیک سیالات محاسباتی با توجه به هزینه کمتر این روش‌ها در مقایسه با روش‌های آزمایشگاهی در تعیین ضرایب هیدرودینامیکی، همواره مورد توجه بوده است. اعتبارسنجی این روش‌ها و افزایش دقت در کاربرد آن امروزه از مباحث اصلی در روش‌های دینامیک سیالات محاسباتی برای شناورهای زیرسطحی است. با استفاده از نرم‌افزار استار سی‌سی‌ام و بهره‌گیری از مش دینامیک اورست، ضرایب هیدرودینامیکی یک زیرسطحی متقارن بیضیگون،‌ محاسبه و اثر پارامترهای سرعت و دامنه حرکت جسم مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از شبیه‌سازی‌ها مورد مقایسه و تحلیل قرار گرفته و معیارهای کاهش خطا در خصوص ابعاد دامنه و مقدار سرعت در شبیه‌سازی ارائه شده است. همچنین یک روش ابداعی برای محاسبه همزمان ضرایب هیدرودینامیکی حرکت سرج ارائه شده است که با مقایسه نتایج با داده‌های تئوری و آزمایشگاهی دقت مناسبی را نشان می‌دهد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: دینامیک پرواز
دریافت: 1397/7/8 | پذیرش: 1398/2/14 | انتشار: 1398/10/30