دوره 14، شماره 9 - ( 9-1393 )                   جلد 14 شماره 9 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sefidgar M, Bazmara H, Bazargan M, Mousavi Naeenian S M, Soltani M. A simultaneously solution of interstitial fluid flow in tumor tissue and blood flow in remodeled microvascular network induced by tumor. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (9) :1-9
سفیدگر مصطفی، بزم آرا حسین، بازارگان مجید، موسوی نائینیان سید مجتبی، سلطانی مجید. حل همزمان جریان درون‌بافتی در تومور و جریان خون در شبکه مویرگی بازسازی شده ناشی از تومور. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (9) :1-9

1- دانشجوی دوره دکتری مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
2- دانشیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
3- عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
امروزه مدل‌سازی تومورها و نتایج شبیه‌سازی آنها برای پیش‌بینی چگونگی انتقال دارو به سلول از طریق مویرگ‌ها و بافت‌ها به‌کار می‌رود. این مدل سازی شامل بررسی جریان درون بافتی (جریان پخش و جابه جایی در ماتریس فراسلولی) و جریان عبوری از مویرگ ها، ایجاد شده توسط تومور است. در این مقاله مدل جامعی از جریان در بافت توموری و نرمال در برگیرنده آن با در نظر گرفتن مقیاس‌های مختلف، (جریان جابه‌جایی خون در مویرگ ها به عنوان کوچک ترین مقیاس تا جریان سیال درون بافتی) ارائه شده است. در این مقاله برای اولین بار به کمک مدل ریاضی، شبکه مویرگی ناشی از تومور با دو رگ والد در اطراف آن تولید شده است. در ادامه، با در نظر گرفتن خواص رئولوژی ناپیوسته خون در مویرگ ها و تطابق‌پذیری قطر مویرگ ها به عوامل جریانی و متابولیکی، جریان خون در شبکه مویرگی، مدل‌سازی شده است. این جریان همزمان با جریان درون بافتی که از طریق جریان عبور از دیواره مویرگ به هم متصل شده‌اند حل شده است. نتایج، فشار درون بافتی بالا در ناحیه توموری و همچنین شبکه مویرگی نامتناجس را که از عوامل اختلال در دارورسانی به تومورها هستند پیش بینی کرده است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: بیو مکانیک|محیط متخلخل|مکانیک سیالات غیرنیوتنی
دریافت: 1392/10/11 | پذیرش: 1393/1/18 | انتشار: 1393/6/30