دوره 19، شماره 12 - ( آذر 1398 )                   جلد 19 شماره 12 صفحات 2886-2877 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadi M, Sefidgar M. Modeling of Drug Delivery to Solid Tumor with a Remodeled Dynamic Capillary Network Induced by Two Parent Vessels. Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (12) :2877-2886
محمدی محیا، سفیدگر مصطفی. مدل‌سازی رسانش دارو به تومور جامد با شبکه مویرگی بازسازی شده دینامیک ناشی از دو رگ والد. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 19 (12) :2877-2886

1- گروه تبدیل انرژی، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران
2- گروه مهندسی مکانیک، واحد پردیس، دانشگاه آزاد اسلامی، پردیس، ایران ، msefidgar@pardisiau.ac.ir
امروزه مدل‌های ریاضی و روش‌های عددی با توجه به توانایی‌شان در پیش‌بینی و درک روند درمانِ سرطان، بسیار مورد توجه قرار می‌گیرند. در این پژوهش رسانش دارو به تومور جامد با درنظرگرفتن بافت نرمال اطراف آن با مدل‌سازی هم‌زمان جریان خون در شبکه مویرگی دینامیک و جریان میان‌بافتی و اضافه‌کردن معادله انتقال ماده حل‌شدنی به معادلات جریان سیال مورد مطالعه قرار گرفته است. در کار حاضر، برای اولین بار دارورسانی با مدل جامع چندمقیاسی با درنظرگرفتن دو رگ والد با تعداد شاخه‌ها و فشارهای ورودی و خروجی متفاوت مطالعه شده است. در این مقاله پس از بررسی رفتار جریان درون مویرگی در ارتباط با جریان سیال میان‌بافتی، توزیع غلظت دارو در زمان‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج وابستگی نحوه رسانش دارو به فشار سیال میان‌بافتی، فشار رگ والد و در واقع فشار خون هر بیمار و ساختار شبکه مویرگی را نشان می‌دهند. همچنین افزایش حدود ۲۰% غلظت متوسط دارو در ناحیه توموری در مطالعه حاضر نسبت به مطالعه قبلی گروه با یک رگ والد، گواهی بر نقش کلیدی سیستم مویرگی و پارامترهای وابسته به آن است.
متن کامل [PDF 1613 kb]   (1965 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بیومکانیک
دریافت: 1397/7/22 | پذیرش: 1398/3/5 | انتشار: 1398/9/30