دوره 19، شماره 12 - ( آذر 1398 )                   جلد 19 شماره 12 صفحات 3062-3051 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moeinian M, Taghavipour A. Development of a Novel Sizing Software for Plug-In Hybrid Electric Vehicles. Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (12) :3051-3062
معینیان محدثه، تقوی‌پور امیر. توسعه نرم‌افزار هوشمند اندازه‌گذاری سیستم محرکه هیبرید الکتریکی پلاگین. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 19 (12) :3051-3062

1- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی، تهران، ایران
2- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی، تهران، ایران ، taghavi@kntu.ac.ir
سیستم محرکه هیبرید الکتریکی پلاگین تکنولوژی جدید و گزینه‌ای مناسب به منظور کاهش حجم آلاینده‌ها در سطح شهر است. باتری خودروهایی که این سیستم را دارند علاوه بر شارژ از طریق موتور احتراقی و بازیابی انرژی ترمزی، می‌توانند به یک منبع خارجی وصل شده و شارژ شوند. این مدل خودروها مسافتی را به صورت کاملاً الکتریکی طی می‌کنند، به همین علت دارای باتری‌های نسبتاً بزرگی هستند و کمتر از موتور احتراقی استفاده می‌کنند و در نتیجه میزان سوخت کمتری مصرف می‌کنند. هدف این تحقیق طراحی روند اندازه‌گذاری اجزای اصلی سیستم محرکه هیبرید الکتریکی پلاگین و طراحی یک کنترلر بهینه است که به‌صورت یک نرم‌افزار هوشمند ارائه شده است. در این نرم‌افزار اندازه موتور احتراقی، موتور الکتریکی و باتری با توجه به اطلاعات ورودی براساس نحوه عملکرد اجزا نشان داده می‌شود و پس از آن با استفاده از یک کنترلر پیش‌بین مصرف سوخت و آلاینده‌های منتشر شده در چرخه رانندگی شبیه‌سازی می‌شود. به منظور اطمینان از درستی عملکرد نرم‌افزار از اطلاعات یک نمونه خودروی هیبرید الکتریکی پلاگین ساخته شده استفاده شده است که خروجی‌های نرم‌افزار با مقادیر اعلام‌شده برای خودرو مطابقت دارند. استفاده از این نرم‌افزار در مرحله اول طراحی یک خودروی هیبرید الکتریکی پلاگین بسیار مفید است.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مکاترونیک
دریافت: 1397/8/7 | پذیرش: 1398/3/5 | انتشار: 1398/9/30