دوره 16، شماره 6 - ( 6-1395 )                   جلد 16 شماره 6 صفحات 6-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mostafapour A, Mohammadinia V. Mechanical properties and microstructure evolution of AA1100 aluminum sheet processed by Accumulative Press Bonding Process. Modares Mechanical Engineering 2016; 16 (6) :1-6
مصطفی پور امیر، محمدی نیا وحید. بررسی خواص مکانیکی و تحولات میکروساختاری آلیاژ آلومینیومی AA1100 فرایند شده به روش فرایند اتصال پرس تجمعی. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (6) :1-6

1- دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تبریز
2- کارشناس ارشد
روش تغییر شکل پلاستیک شدید، از جمله روش‌های تولید مواد نانو ساختار است که در دو دهه اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است و فرایند اتصال پرس تجمعی (APB) یکی از جدیدترین روشهای تغییر شکل پلاستیک شدید برای تولید مواد فوق ریزدانه میباشد. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر انجام فرایند APB بر روی خواص مکانیکی و متالوژیکی آلیاژ AA1100 می‌باشد. تغییرات میکروساختاری آلیاژ AA1100 قبل و بعد از انجام فرایند، با استفاده از میکروسکوپ نوری بررسی شده است. نتایج حاصل از مطالعات میکروساختاری نشان میدهد که اندازه کریستالی دانه‌های تولید شده به روش APB بعد از 6 پاس به حدود 950 نانومتر کاهش می‌یابد. نتایج حاصل از تست کشش و میکروسختی سنجی نیز نشان می‌دهد که با انجام فرایند APB، استحکام تسلیم بعد از 6 پاس از 89 مگاپاسکال به 264 مگاپاسکال افزایش پیدا کرده است، بطوریکه افزایش تقریبا 3 برابری در استحکام مشاهده می‌شود. مقدار سختی نیز بعد از 6 پاس فرایند APB از 38 ویکرز به 61 ویکرز افزایش پیدا می‌کند. نتایج حاصل از این مقاله نشان می‌دهد که تغییرات خواص مکانیکی حین فرایند APB، تطابق خوبی با تغییرات ریزساختاری دارد و از رابطه Hall-Petch تبعیت می‌کند. دلیل افزایش قابل توجه استحکام نیز مربوط به کرنش سختی و کاهش اندازه دانه‌ها می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: جوشکاری
دریافت: 1394/12/12 | پذیرش: 1395/2/19 | انتشار: 1395/3/19