دوره 20، شماره 1 - ( دی 1398 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 106-97 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jahangiri A, Majidi S, Roshandel K, Borzuei D, Moosavian S, Naji Ranjbar M. Numerical and Experimental Investigation of the Rising Shape Regime of the Air Bubble Injected into the Water Column. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (1) :97-106
جهانگیری علی، مجیدی سهند، روشندل خسرو، برزویی داریوش، موسویان سید فرحان، ناجی‌رنجبر میلاد. بررسی رژیم شکلی صعود حباب هوای تزریق‌شده در ستون آب به روش عددی و آزمایشگاهی. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 20 (1) :97-106

1- گروه تبدیل انرژی، دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
2- گروه تبدیل انرژی، دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران ، s_majidi@sbu.ac.ir
3- گروه سیستم‌های انرژی، دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
شناخت تاریخچه تولید و دینامیک رشد یا محو حباب‌ها تحت شرایط محیطی مختلف نقش مهمی را در درک صحیح در فرآیند جوشش، تبخیر، کاویتاسیون و چگالش ایفا می‌کند. در این مقاله رژیم شکلی تصعید حباب هوا درون ستون آب مطالعه و با استفاده از روش­های عددی و آزمایشگاهی شبیه‌سازی شده است. برای این منظور از یک ستون پر از آب در ابعاد آزمایشگاهی به عنوان سیال میزبان استفاده شده و با استفاده از روش عکس‌برداری پرسرعت، مهم‌ترین خواص هیدرودینامیکی حباب‌ها مانند سرعت، اندازه، مسیر حرکت و سایر خواص مربوط به حباب اندازه‌گیری شد. سپس به روش دینامیک سیالات محاسباتی و مدل دوفازی حجم سیال، صعود و تغییر شکل تزریق تک‌حباب در یک مخزن ساکن شبیه‌سازی شد و با نتایج عددی و تجربی پیشین و حاضر مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج حاصل از این اعتبارسنجی با تقریب خوبی منطبق بر نتایج مرجع بوده و صحت عملکرد حلگر مورد استفاده و تنظیمات آن را اثبات نموده است. در نهایت با محاسبه اعداد بی­بُعد اتووس و مورتن، رژیم شکلی حباب تعیین شده و با رژیم شکلی به دست آمده از شبیه‌سازی عددی و آزمایش تجربی مقایسه شد. رژیم به دست آمده از نمودار کلیفت، رژیم کپسول کروی بوده که با رژیم شکلی حباب شبیه­سازی شده به روش عددی و آزمایشگاهی در شرایط یکسان کاملاً انطبق دارد واینموضوع اعتبار حل عددی را اثبات می­کند .
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: دو فاز و چند فاز
دریافت: 1397/8/16 | پذیرش: 1398/2/14 | انتشار: 1398/10/30