دوره 19، شماره 5 - ( اردیبهشت 1398 )                   جلد 19 شماره 5 صفحات 1305-1297 | برگشت به فهرست نسخه ها

Keramat Siavash N, Najafi G, Tavakoli T, Ghobadian B, Mahmoodi E. Ducted wind turbine investigation in a wind tunnel . Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (5) :1297-1305
کرامت‌سیاوش نعمت، نجفی غلامحسن، توکلی تیمور، قبادیان برات، محمودی اسمعیل. بررسی عملکرد توربین بادی پوشش‌دار در تونل باد. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 19 (5) :1297-1305

1- گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- تهران، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران ، g.najafi@modares.ac.ir
3- گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران
در پژوهش حاضر عملکرد یک توربین بادی پوشش‌دار در مقایسه با توربین بادی معمول در تونل باد بررسی شده است. توربین‌های پوشش‌دار نوعی از توربین‌های بادی کوچک هستند که یک دیفیوزر در اطراف روتور قرار گرفته و باعث افزایش دبی جریان هوا از میان پره‌ها شده است و در نتیجه توان بیشتری را جذب می‌کنند. پره توربین از کامپوزیت رزین پلی‌استر با الیاف شیشه و به‌صورت توخالی ساخته شده است. پوشش مورد استفاده نیز به روش نورد نوارهای فولادی روی سطح شیب‌دار ساخته شده است تا بتواند شکل ظاهری قابل قبولی نیز داشته باشد. طبق طراحی BEM، توان توربین بدون پوشش با درنظرگرفتن 20% اُفت توان به‌علت اصطکاک، اینرسی و بازده ژنراتور، 300وات در سرعت باد 10متر بر ثانیه است که نتایج تونل باد، 165وات را در این سرعت نشان داد. ارزیابی سامانه در تونل باد نشان داد که توان تولیدی سامانه پوشش‌دار نسبت به توربین معمولی به‌طور متوسط 37% بیشتر است. بیشترین توان تولیدی توربین پوشش‌دار 286وات به دست آمد. سرعت روتور توربین پوشش‌دار به‌طور متوسط 61% بیشتر از توربین بدون پوشش بود که باعث بالارفتن نسبت سرعت نوک پره می‌شود.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: توربین بادی
دریافت: 1397/8/17 | پذیرش: 1397/9/25 | انتشار: 1398/2/11