دوره 15، شماره 1 - ( 1-1394 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 360-352 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mehrdad Shokrieh M, Madoliat R, Bostani B, Ghasemi A, Mohmoodian V. A new inverse method for determination of unidirectional ply mechanical properties of a laminated composite. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (1) :352-360
مهرداد شکریه محمود، معدولیت رضا، بستانی بهادر، قاسمی قلعه‌بهمنی احمد، محمودیان وحید. روش معکوس نوین برای تعیین خواص تک‌لایه کامپوزیتی از یک کامپوزیت لایه‌ای. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (1) :352-360

1- استاد دانشگاه علم و صنعت ایران دانشکده مهندسی مکانیک،
2- دانشگاه علم و صنعت ایران
3- دانشگاه سمنان
در این تحقیق یک روش نوین ترکیبی از نتایج آزمایشگاهی و حل عددی برای تعیین ثوابت الاستیک ورق‌های اورتوتروپیک نازک و ضخیم و با چیدمان‌های مختلف و همچنین ورق‌‌های همگن با شرایط مرزی متفاوت، پیشنهاد شده است. این روش از داده‌های آزمایش ارتعاشی و حل عددی متناظر و روش بهینه‌سازی استفاده می‌کند. داده‌های آزمایشگاهی یک دسته از فرکانس‌های ویژه است که از ارتعاش عرضی ورق بدست می‌آید. همچنین حل عددی برمبنای مدل‌سازی با استفاده از روش المان محدود در یک نرم‌افزاری تجاری حاصل می گردد. برای تعیین ثوابت مادی ورق توسط روش معکوس از الگوریتم بهینه‌سازی انبوه ذرات در نرم افزار متلب بهره‌برداری شده است. از مجموع مربعات اختلاف بین مقادیر اندازه‌گیری شده آزمایشگاهی و محاسبه شده حل عددی فرکانس‌های ویژه به عنوان تابع خطا استفاده شده است. اعتبارسنجی، کارایی و توانایی روش پیشنهاد شده در این مقاله با استفاده از داده‌های آزمایشگاهی و تحلیلی در دسترس از دیگر مقالات بررسی شده است. دقت بالاتر نتایج بدست آمده از این روش نسبت به روش‌های موجود ارائه شده در مقالات تحت بررسی، به خوبی اعتبار روش پیشنهاد شده را تایید می‌کند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: 1393/5/25 | پذیرش: 1393/8/17 | انتشار: 1393/9/26