دوره 16، شماره 4 - ( 4-1395 )                   جلد 16 شماره 4 صفحات 238-230 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pilafkan R, Bakhshi S. Static analysis of rectangular plates with variable thickness using a radial point interpolation method method. Modares Mechanical Engineering 2016; 16 (4) :230-238
پیل افکن رضا، بخشی سوده. تحلیل استاتیکی صفحات مستطیلی با ضخامت متغیر با استفاده از روش میانیابی شعاعی نقطه‌ای. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (4) :230-238

1- عضو هیئت علمی/ دانشگاه محقق اردبیلی
2- کارشناس ارشد/دانشگاه محقق اردبیلی
در کار حاضر تحلیل استاتیکی صفحات مستطیلی ایزوتروپیک با ضخامت متغیر با استفاده از تئوری سه‌بعدی الاستیسیته و برای اولین بار با استفاده از روش حل عددی بدون المان با میان‌یابی شعاعی نقطه‌ای، ارائه شده است. در این روش عددی، متغیر میدان تنها با استفاده از گره‌هایی که به‌طور دلخواه در ناحیه مساله توزیع شده‌اند میان‌یابی می‌شود و به دلیل اینکه هیچ ارتباطی بین دو گره دلخواه تعریف نشده ‌است، این امکان وجود دارد که در هر ناحیه و جهتی برای حصول دقت بالاتر تعداد آن‌ها افزایش یابد. توابع شکل در این روش، دارای خاصیت تابع دلتای کرونکر هستند و شرایط مرزی مختلف به‌راحتی با استفاده از رهیافت حذف اعمال می‌شود. در کار حاضر، صفحه دارای ضخامت متغیر خطی و یا سهمی در جهت y بوده و وجه بالایی صفحه افقی بوده و تحت بار استاتیکی یکنواخت در جهت z قرار دارد. همگرایی نتایج مربوط به صفحه مستطیلی ایزوتروپیک با ضخامت متغیر خطی و با شرط مرزی تکیه گاهی ساده، برای نسبت‌های ضخامت مختلف بررسی و با نتایج موجود مقایسه شده ‌است. توزیع خیز و تنش‌ها برای صفحات با ضخامت متغیر سهمی شکل، و تحت شرایط مرزی مختلف در قالب نمودارهایی ارائه شده‌است. مشاهده شد که روش حاضر، روشی بسیار مناسب در تحلیل این قبیل صفحات بوده و نتایج حاصل از آن همگرایی سریع و دقت بالایی دارند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روشهای عددی فاقد شبکه
دریافت: 1394/11/14 | پذیرش: 1394/12/17 | انتشار: 1395/1/28