دوره 19، شماره 1 - ( دی 1397 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

-. Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (1)
سخن سر دبیر. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 19 (1)

سخن سردبیر
دفتر را به نام او می‌گشایم که هر امر مهمی بی‌یاد او بی‌حاصل است.

شماره دیماه ۱۳۹۷، منطبق با اولین شماره از سال ۲۰۱۹ منتشر شد. این اولین شماره از مجله مهندسی مکانیک مدرس است که زیر نظر مدیریت جدید منتشر می‌شود. به همین بهانه، چند سطری را با مخاطبان مجله در میان می‌گذارم.
نخست، سپاس خود را به پیشگاه جامعۀ علمی‌مهندسی کشور، به‌ویژه جامعۀ مهندسان مکانیک و تک‌تک اعضای آن تقدیم می‌دارم که تا کنون با پشتیبانی علمی خود مدیران مجله را در ارائۀ خدمت یاری کرده‌اند و جمعیتی را بر پا داشته‌اند گرم، پرجوش، زاینده و با دستاوردهایی همتا با برترین‌های جهانی. صادقانه بگویم من که از اوایل دهۀ هفتاد افتخار داشته‌ام با این جمع از نزدیک همکاری داشته باشم گواه بالندگی پیوسته آن بوده‌ام. روزی بود که نویسندگان در شناخت و رعایت استانداردهای مقاله‌نویسی نیز مشکل داشتند، ولی اکنون گواه آنیم که دستاوردهای علمی‌پژوهشی اساتید و دانشجویان در عالی‌ترین سطوح علمی جهان مطرح است.
تصدی مسئولیت مجلۀ مهندسی مکانیک مدرس همچنین فرصت مغتنمی برای همۀ اعضای مدیریت مجله است که قدردانی خود را از مدیریت‌های پیشین ابراز دارند.
مدیریت جدید از همان آغاز کار لازم دیده است در راستای ارتقای دستاورهای پیشین مجله، دگرگونی‌هایی در روش‌ها و اولویت‌ها ایجاد کند. شتابی که امروزه بر علوم بشری حاکم است بیش از آن است که سکون را بپذیرد، مجله‌ای علمی‌پژوهشی  که محل انتشار دستاوردهای علمی است اگر بخواهد پویا بماند باید با این شتاب همگام باشد. اهدافی که مدیریت جدید در این راستا برای مجله در پیش گرفته است عبارتست از: ارتقای کیفی مجله، نمایه‌سازی بین المللی، تسهیل روش‌ها و حفظ سرعت داوری و انتشار که  مجله از این نظر کارکرد خوبی داشته است به‌غیر از دورۀ فترت چندماهۀ اخیر که تعداد زیادی از مقاله‌های رسیده، بالغ بر چهارصد مقاله، بدون اقدام انباشته شده بود و تلاش مدیریت جدید برای حل این مشکل هنوز ادامه دارد؛ جا دارد در همین‌جا از این بابت از نویسندگان ارجمندی که بررسی مقالۀشان در این دوره دچار تأخیر شده است پوزش بخواهم و از بردباریشان تشکر کنم.
مجلۀ علمی-پژوهشی باید، طبق مادۀ ۱-۱ آیین‌نامۀ تعیین اعتبار نشریات علمی کشور مصوب ۸/۱۱/۹۰ وزارت علوم، از دو ویژگی "اصالت و ابداع" برخوردار باشد. ارتقای کیفی مجله، با تکیه به این دو ویژگی میسر می‌شود. تاکنون ضوابط ناظر به این هدف تنظیم و در سایت مجله به آگاهی عموم نویسندگان محترم رسید. این ضوابط در "راهنمای نویسندگان"، که همزمان با اولین شمارۀ زمستان انتشار می‌یابد،  درج شده است. قطعاً نویسندگان ارجمند نیز انتظار دارند دستاوردهای علمی-پژوهشی آنان در مجله‌ای
وزین انتشار یابد و به الزامات آن هم پایبند خواهند بود. تلاش همگی‌مان در این زمینه، بازخورد شایستۀ خود را خواهد داشت و آن ارتقای هرچه بیشتر جامعۀ علمی کشور است.
نویسندگان محترم توجه دارند که چندی است سیمای مجله در سایت جدید دگرگون شده و این دگرگونی در این شماره بارزتر است. صفحه اول هر مقاله حاوی اطلاعاتی است که برای نمایه‌سازی بین المللی، ضروری تشخیص داده شده است. از جمله این اطلاعات، درج مراجع و برقراری لینک مستقیم به هر یک از مراجع مقاله است. امکان نمایش اسلایدی نیز برای هر مقاله فراهم شده است.
شیوه‌نامۀ جدید نگارش مقاله، آماده شده که در "راهنمای نویسندگان" آمده است. ویژگی مهم این شیوه‌نامه، ساده‌سازی دستورالعمل نگارش  مقاله و افزایش سطح اعتماد به نویسندگان است. دگرگونی‌های پیش‌بینی‌شده، در جهت همگون‌سازی روش‌ها با انتظارات متعارف نویسندگان است. هدف این بوده که نویسنده با مواردی نامتعارف روبرو نباشد که مجبور باشد با صرف وقت زیاد، خود را با چارچوب‌ها وفق دهد و دغدغۀ زیادی در جهت تطبیق مقالۀ خود با چارچوب انتشاراتی مجله داشته باشد. مقاله‌هایی که در مجله چاپ می‌شود چارچوب ویژۀ خود را دارد و سعی می‌شود خدشه‌ای به آن راه نیابد، ولی در این زمینه هیچ باری بر عهدۀ نویسنده گذاشته نشده است. نویسندگان نیازی ندارند که مقاله‌های خود را به‌ شکل خاصی ارائه دهند؛ مقاله‌ها به‌صورت تک‌ستونی به مجله ارائه می‌شود، هرچند در مجله به‌صورت دو ستونی با چارچوبی دقیق چاپ می‌شوند. اندازۀ حاشیۀ صفحات و انتخاب فونت آزاد است.  نویسندگان می‌توانند جدول‌ها را در هر چارچوبی و با هر رنگی ارائه دهند، کارشناسان سامانه آنها را در چارچوب ویژۀ مجله درمی‌آورند و در چاپ الکترونیک به همان صورت رنگی چاپ می‌شود؛ پیش‌بینی شده است که تا حد امکان، متنِ فارسیِ مقاله، پیراسته از واژه‌های بیگانه باشد. ساده‌سازی‌هایی در ارائۀ اطلاعات مربوط به نویسندگان مقاله‌ها پیش‌بینی شده که در جهت عرف بین‌المللی، مبتنی بر اعتماد به نویسندگان است. در ضمن هر آنچه را که نویسندگان محترم مقاله‌ها باید بدانند در این راهنما گرد آمده است.
مدیریت جدید، خود را متعهد به سرعت بررسی و تعیین تکلیف مقاله‌ها و همچنین سرعت پاسخگویی می‌داند، ضمن آن‌که دقت بررسی و صیانت از حقوق نویسندگان را هم مد نظر خواهد داشت. در این مدت کوتاهی که از تصدی مسئولیت توسط مدیریت جدید و همچنین شروع به‌کار سامانۀ جدید می‌گذرد اگر به‌خاطر انباشت مقالات مربوط به دورۀ فترت و همچنین نیاز سامانۀ جدید به تطبیق با شراط مجلۀ مهندسی مکانیک مدرس، قصوری در سرعت پاسخگویی بوده است صمیمانه پوزش می‌خواهم و چشم به‌راه تداوم همیاری شما عزیزان هستم.

سردبیر مجلۀ مهندسی مکانیک مدرس
واژه‌های کلیدی: -
متن کامل [PDF 41 kb]   (2076 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ابزار دقیق