دوره 16، شماره 12 - ( 12-1395 )                   جلد 16 شماره 12 صفحات 766-756 | برگشت به فهرست نسخه ها

Motamedi M, Zeinoddini M, Fakheri J. Closed form solutions for inelastic cyclic bending of steel tubulars using continuous stress-strain model. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (12) :756-766
معتمدی محمد، زین الدینی مصطفی، فاخری جواد. حل تحلیلی بسته خمش غیر‌ارتجاعی چرخه‌ای مقاطع لوله‌ای فولادی با مدل تنش-کرنش پیوسته. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (12) :756-766

1- دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی
2- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
3- دانشگاه تهران
در این تحقیق اطلاعات حاصل از بررسی نظری رفتار نرم شوندگی/ سخت‌شوندگی و پدیده خرابی خمیری پیش‌رونده اعضای فولادی با مقطع لوله ای، تحت بارگذاری خمش خالص در محدوده غیر ارتجاعی ارائه می شود. در این مطالعه برای حل مسئله، از حل بسته ریاضی استفاده شده است. پدیده های فیزیکی مورد توجه در تحلیل شامل رفتار غیرارتجاعی مصالح، بیضی شدگی چرخه ای تجمعی سطح مقطع (مشابه رفتارخزش) و رفتار خمیری چرخه‌ای شامل اثرات بوشینگر، رفتار نرم‌شوندگی/ سخت‌شوندگی چرخه‌ای مصالح و پدیده خرابی خمیری پیش‌رونده است. روابط لنگر- انحنا بر پایه مقطع بیضی‌شده استخراج شده‌اند. رفتار مصالح در محدوده غیرخطی بر اساس معادله تنش- کرنش تورگارد لحاظ شده است که این امر موجب ساده‌سازی تحلیل شده است. یک مدل رفتاری ترکیبی شامل قانون سخت‌شوندگی پویای غیرخطی بعلاوه سخت‌شوندگی همسانگرد به منظور مدل‌سازی رفتار تنش- کرنش محوری چرخه‌ای در نظر گرفته شده است. تحلیل‌ها تحت بارگذاری خمش خالص تکرار‌شونده کم‌چرخه به صورت انحنا- کنترل انجام شده است. رشد چرخه به چرخه بیضی‌شدگی مقطع با استفاده از قانون اصلاح شده خزش بایلی- نیوتن در محاسبات لنگر خمشی آورده شده است پیش‌بینی‌های مدل با تعدادی از داده‌های تجربی در دسترس که به صورت آزمایش یکسویه و چرخه‌ای در محدوده خمیری بر روی لوله‌های فولادی انجام شده مقایسه شده است و نتایج محاسبات همخوانی قابل قبولی با داده‌های آزمایشگاهی دارند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: الاستیسیته و پلاستیسیته
دریافت: 1395/5/26 | پذیرش: 1395/9/3 | انتشار: 1395/10/15