دوره 19، شماره 12 - ( آذر 1398 )                   جلد 19 شماره 12 صفحات 3049-3039 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghannadi M, Saghravani S, Niazmand H. Experimental Analysis of Micro- Nano Bubble Formation inside Venturi Tube with High Speed Photography and Image Processing. Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (12) :3039-3049
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-27736-fa.html
قنادی مهین، ساغروانی سیدفصل‌الله، نیازمند حمید. تحلیل آزمایشگاهی شکل‌گیری میکرو- نانو حباب در لوله ونتوری به کمک عکس‌برداری پرسرعت و پردازش تصویر. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 19 (12) :3039-3049

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-27736-fa.html


1- گروه مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران
2- گروه مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران ، saghravani@shahroodut.ac.ir
3- گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
چکیده:   (5446 مشاهده)

در این تحقیق با استفاده از عکس‌برداری پرسرعت و تکنیک پردازش تصویر تشکیل میکرو- نانو حباب در لوله ونتوری مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور دو نمونه لوله ونتوری با ابعاد مختلف از جنس پلکسی‌گلس که سبک و شفاف است ساخته شده و با دبی‌های مختلفی از جریان آب مورد آزمایش قرار گرفته‌اند. پس از تزریق هوا به داخل لوله ونتوری، با استفاده از دوربین با سرعت بالا از جریان دوفازی عبوری از داخل لوله ونتوری عکس‌برداری شده است. عکس‌های تهیه‌شده توسط نرم‌افزار متلب مورد پردازش قرار گرفته است. پس از بررسی نتایج و به دست آوردن قطر متوسط حباب‌ها، تعداد میکرو- نانو حباب‌ها و سرعت در مرکز لوله ونتوری به دست آمده و نمودارهای مربوطه مورد تحلیل قرار گرفته است. نتایج نشان می‌دهد که کاهش طول بخش گلوگاه باعث ریزترشدن حباب‌ها می شود و با افزایش دبی جریان در لوله ونتوری نیزحباب‌ها ریزتر می‌شوند و میکرو- نانو حباب‌های بیشتری تشکیل می‌شود.
 

متن کامل [PDF 1732 kb]   (2375 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم
دریافت: 1397/9/11 | پذیرش: 1398/3/5 | انتشار: 1398/9/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.