دوره 17، شماره 1 - ( 1-1396 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 310-305 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yarahmadi M, Chegini S. Design of quantum intelligent robust controller via time variant break frequency bandwidth sliding surface. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (1) :305-310
یاراحمدی مجید، چگینی سمیه. طراحی کنترل‌کننده مقاوم تطبیقی هوشمند کوانتومی مبتنی بر سطح لغزشی با پهنای باند فرکانس شکست متغیر با زمان. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (1) :305-310

1- عضو هیات علمی دانشگاه لرستان
2- دانشجوی دکتری دانشگاه لرستان
در این مقاله، یک کنترل‌کننده مقاوم هوشمند کوانتومی مبتنی بر ترکیب روش کنترل مد لغزشی با لایه مرزی و شبکه‌های عصبی کوانتومی ارائه می‌شود. این کنترل‌کننده با استفاده از تابع لغزشی متغیر با زمان و در حضور اختلالات خارجی، برای سیستم‌های غیرخطی نامعین، به منظور حذف اثرات ناشی از نامعینی‌های سیستم و فرکانس‌های مدل نشده، طراحی شده است. در این روش بهره کنترل و پهنای باند فرکانس شکست به طور تطبیقی تنظیم می‌شوند و ضمن حذف اثرات نامعینی‌ها به طور کارا، کنترل-کننده فاقد هرگونه نوسانات شدید می‌باشد. با توجه به سرعت و دقت بالای شبکه‌های عصبی کوانتومی در شناسایی سیستم، در این مقاله یک شبکه عصبی کوانتومی سه لایه برای شناسایی توابع نامعین غیرخطی دینامیک سیستم طراحی شده است. هم‌چنین، به منظور پشتیبانی تئوری تحلیلی روش و استخراج قواعد تطبیقی یک قضیه ارائه و اثبات شده است. در پایان مثال‌های شبیه‌سازی شده نشان می‌دهند که روش پیشنهادی یک کنترل ردیاب مقاوم تطبیقی هوشمند، که در آن دامنه کنترل و شاخص انتگرال قدرمطلق خطای ردیابی مسیر بسیار کمتر از سایر روش‌ها است، ارائه می‌کند. بنابراین شناسایی مؤثر و حذف اثرات ناشی از نامعینی‌های سیستم، قابل تنظیم بودن بهره کنترل و پهنای باند فرکانس شکست و ردیابی دقیق‌تر، از مزیت‌های روش پیشنهادی است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سایر......
دریافت: 1395/9/2 | پذیرش: 1395/10/3 | انتشار: 1395/10/26