دوره 21، شماره 6 - ( خرداد 1400 )                   جلد 21 شماره 6 صفحات 402-389 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pordel A, Kazemi nasrabadi M, Moetakef-Imani B. Simulation of Surface Profile in Internal Turning Using Acceleration Signal and Tool Insert Geometry Modelling. Modares Mechanical Engineering 2021; 21 (6) :389-402
پردل علی، کاظمی نصرآبادی محمد، معتکف ایمانی بهنام. شبیه‌سازی پروفیل سطح حاصل از فرآیند داخل‌تراشی به وسیله‌ی گردآوری سیگنال ارتعاشی و مدل هندسه‌ی ابزار. مهندسی مکانیک مدرس. 1400; 21 (6) :389-402

1- دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد
2- استادیار دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری
3- استاد دانشگاه فردوسی مشهد ، imani@um.ac.ir
در گذشته مقالات بسیار زیادی در زمینه‌ی شبیه‌سازی و پیش‌بینی زبری سطح در فرایندهای ماشین‌کاری به خصوص تراش‌کاری و فرزکاری منتشر شده اما تعداد مقالات در مورد فرآیند داخل‌تراشی بسیار محدود بوده و هم­چنین پژوهش ­های موجود در این زمینه نیز اکثرا از روش­ های آماری استفاده نموده­ اند که تعمیم­ پذیری بالایی نداشته و نیاز به انجام آزمون­ های فراوانی دارند. در پژوهش پیش رو شبیه‌سازی زبری سطح در فرآیند داخل‌تراشی با استفاده از سینماتیک و دینامیک فرآیند مورد مطالعه قرار گرفته که با وجود استفاده­ در فرآیندهای تراش­کاری، تاکنون در مورد فرآیند‌های داخل‌تراشی به کار برده نشده است. در روش ارائه شده در این پژوهش ابتدا پروفیل نوک ابزار توسط دستگاه CMM اندازه‌گیری شده و سپس از این پروفیل برای تولید سطح حاصل از سینماتیک فرآیند که مولفه‌ی تناوبی پروفیل زبری است، استفاده می‌شود. در قدم بعدی با توجه به این که در فرآیند داخل­ تراشی به دلیل طول بلند میله ­ی بورینگ ارتعاشات قابل توجهی وجود دارد، این ارتعاشات که در طول آزمایش توسط شتاب­ سنج اندازه­ گیری شده­­ به صورت جابه ­جایی ابزار نسبت به قطعه­کار به پروفیل تناوبی زبری تشکیل شده در مرحله­ ی قبلی اضافه می ­گردد. نتایج آزمایش ­های صحه­ گذاری انجام شده نشان داده است که روش توسعه داده شده در این مقاله خطایی معادل با حداکثر 19.3% را برای پارامترهای زبری تولید می ­کند که با توجه به پیچیدگی­ های فراوان مبحث زبری می­ توان عملکرد روش ارائه شده در این پژوهش را مناسب و کاربردی ارزیابی نمود.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: طراحی و ساخت به کمک کامپیوتر
دریافت: 1397/9/21 | پذیرش: 1399/11/24 | انتشار: 1400/3/10