دوره 13، شماره 14 - ( ويژه‌نامه دوم 1392 )                   جلد 13 شماره 14 صفحات 219-210 | برگشت به فهرست نسخه ها

kosari A R, peyrovani M, fakoor M, nejat H. Design of LQG/LTR controller for attitude control of Geostationary satellite using Reaction Wheels. Modares Mechanical Engineering 2014; 13 (14) :210-219
کوثری امیررضا، پیروانی مهدی، فکور مهدی، نجات پیشکناری حسین. طراحی کنترل کننده LQG/LTR برای کنترل وضعیت ماهواره زمین آهنگ با استفاده از چرخ های عکس العملی. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (14) :210-219

1- استادیار دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران
2- دانشجو
3- استادیار دانشکده مکانیک
در این مقاله به طراحی کنترل¬کننده LQG/LTR برای کنترل وضعیت ماهواره زمین آهنگ در فاز نامی پرداخته می¬شود. عملگر مورد استفاده در این مقاله چرخ عکس¬العملی است و گشتاور کنترلی آن به وسیله رگولاتور LQR تعیین می¬شود. حسگرهای مورد استفاده در این مقاله، حسگر خورشید و زمین هستند و از فیلتر کالمن توسعه یافته برای تخمین حالت¬های آغشته به نویز استفاده می¬شود. سیگنال کنترلی حاصل از LQR به شرطی که همه حالات سیستم در فیدبک خروجی دیده شوند، دارای عملکرد مناسبی است. اما این روش ایده¬آل بوده و نویز موجود در مدل و حسگرها را لحاظ نمی¬کند. از اینرو، بر اساس حالت¬های تخمینی کنترل¬کننده¬های LQG و LQG/LTR طراحی شده و با کنترل¬کننده LQR مقایسه می شوند. ضرایب بهره کنترل¬کننده¬ها بر اساس خطی سازی حول نقطه کاری بدست می¬آید که موجب مقاومت و تشابه پاسخ¬های LQG و LQG/LTR می¬شود. نتایج نشان می¬دهد که فراجهش کنترلی LQR نیز از سایر کنترل کننده¬ها بیشتر است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: کنترل|مکاترونیک
دریافت: 1392/3/2 | پذیرش: 1392/5/17 | انتشار: 1392/12/1