دوره 14، شماره 5 - ( 5-1393 )                   جلد 14 شماره 5 صفحات 82-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salmani Tehrani M, Hemati M R. Analytical Study of Elastic-Plastic Deformation of a Rotating Hollow FGM Cylinder. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (5) :73-82
سلمانی تهرانی مهدی، همتی محمد رضا. مطالعه‌ی تحلیلی تغییرشکل الاستیک-پلاستیک استوانه‌ی مرتبه‌ای هدفمند توخالی دوار. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (5) :73-82

1- استادیار : دانشگاه صنعتی اصفهان
2- دانشجوی کارشناسی ارشد / دانشکده‌ی مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان
مقاله‌ی حاضر به مطالعه‌ی تحلیلی تغییرشکل الاستیک-پلاستیک استوانه‌ی مرتبه‌ای هدفمند دوار می‌پردازد. تحلیل بر پایه‌ی نظریه‌ی تغییرشکل‌های کوچک و برای حالت کرنش-صفحه‌ای انجام شده است. مدول الاستیسیته، چگالی و تنش تسلیم به‌صورت توابع توانی از مختصه‌ی شعاعی فرض شده‌اند. از پلاستیسیته‌ی ایده‌آل وابسته به معیار تسلیم ترسکا برای تحلیل تغییرشکل پلاستیک استفاده شده است. برای ارزیابی و اعتبارسنجی تحلیل‌ها، نتایج عددی با نتایج مشابه مربوط به حالت‌های خاص (استوانه‌ی همگن و استوانه‌ی هدفمند با چگالی و تنش تسلیم ثابت) که در مراجع پیشین موجود هستند، مقایسه و اعتبار نتایج نشان داده شده است. آن‌گاه اثر تغییر چگالی و تنش تسلیم، که در پژوهش‌های پیشین از آن چشم‌پوشی شده، بر تغییرشکل الاستیک-پلاستیک استوانه‌ی هدفمند دوار بررسی شده است. نتایج نشان می‌دهد چشم‌پوشی از تغییر چگالی و تنش تسلیم، نه‌تنها می‌تواند در اندازه‌ی جا‌به‌جایی شعاعی و مؤلفه‌های تنش و کرنش محاسبه شده، بلکه حتی در پیش‌بینی مکان شروع تسلیم و روند گسترش ناحیه‌ی تغییرشکل پلاستیک نیز خطای قابل توجهی را به‌همراه داشته باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: الاستیسیته و پلاستیسیته|تحلیل تنش|روشهای تحلیلی
دریافت: 1392/5/29 | پذیرش: 1392/7/8 | انتشار: 1393/3/31