دوره 16، شماره 12 - ( 12-1395 )                   جلد 16 شماره 12 صفحات 124-114 | برگشت به فهرست نسخه ها

Payghaneh G, Malekzadeh Fard K, Rashed Saghavaz F, Asgari M. Analysis of laminated composite sandwich plates with magnetorheological fluid core under low velocity impact. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (12) :114-124
پایگانه غلامحسن، ملک زاده فرد کرامت، راشد سقاواز فهیمه، عسگری مجتبی. تحلیل ورق ساندویچی با رویه های چند لایه مرکب و هسته هوشمند مگنتورئولوژیکال تحت ضربه سرعت پایین. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (12) :114-124

1- رئیس دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه شهید رجایی
2- مدیر پژوهشکده هواو فضا
3- دانشجوی دکترا
یکی از روش‌های کاهش ارتعاشات در سازه‌ها، اضافه نمودن یک لایه نازک از مواد ویسکوالاستیک به سازه است. با استفاده مناسب از مواد ویسکوالاستیک در سازه، می‌توان ضریب استهلاک مودال را افزایش داد و از ارتعاشات نامطلوب که یکی از دلایل خستگی و خرابی سازه‌ها است، کاست. در مقاله حاضر پاسخ ورق ساندویچی با هسته مایع هوشمند مگنتورئولوژیکال به ضربه‌ی سرعت پایین مورد بررسی قرار گرفته است. معادلات حرکت ورق مستطیلی ساندویچی به کمک اصل هامیلتون استخراج شده و مساله ارتعاشات آزاد ورق به کمک روش نویر به صورت تحلیلی حل شده است. روابط تئوری کلاسیک ورق برای تحلیل رفتار مکانیکی رویه‌های مرکب استفاده شده است. برای مدل‌سازی هسته تنها انرژی کرنشی مربوط به برش لحاظ شده است و رفتار ویسکوالاستیک مایع مگنتورئولوژیکال با مدول برشی مختلط وابسته به شدت میدان مغناطیسی نشان داده شده است. همچنین، نیروی برخورد به کمک مدل جرم و فنر دو درجه آزادی به صورت تحلیلی بدست آمده است. برای سه نوع لایه‌چینی مختلف، تاریخچه نیروی ضربه و تغییرات بیشینه مقدار نیروی ضربه و زمان متناسب با آن با تغییر شدت میدان مغناطیسی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج تغییرات قابل توجه در بیشینه مقدار نیروی ضربه و زمان متناسب با آن با تغییر شدت میدان مغناطیسی را نشان می‌دهد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مکانیک ضربه
دریافت: 1395/5/23 | پذیرش: 1395/7/13 | انتشار: 1395/9/13