دوره 14، شماره 9 - ( 9-1393 )                   جلد 14 شماره 9 صفحات 26-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

hedayatian M, Lighat G, rahimi, Pol M H. Numerical and experimental analyses of projectile penetration in grid cylindrical composite structures under high velocity Impact. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (9) :17-26
هدایتیان محمد، لیاقت غلام حسین، رحیمی غلامحسین، پل محمد حسین. بررسی عددی و تجربی نفوذ پرتابه با سرعت بالا در کامپوزیت‌های مشبک استوانه‌ای. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (9) :17-26

1- دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشکاه تربیت مدرس
به دلیل افزایش بسیار زیاد توان محاسباتی در سال¬های اخیر، شبیه¬سازی¬های عددی به دلیل در نظر گرفتن مکانیزم¬های مختلف و پیچیده شکست، بیشترین سهم در طراحی سازه¬های کامپوزیتی را از آن خود کرده¬اند. با این حال مدلسازی دقیق و سه¬بعدی آسیب¬های ناشی از پدیده ضربه هنوز هم به عنوان چالشی جدی مطرح می¬باشد. در تحقیق حاضر از پیشرفته¬ترین روش مدل سازی المان محدود کامپوزیت¬ها (آباکوس - اکسپلیسیت )، جهت تعیین رفتار سازه¬های مشبک استوانه¬ای کامپوزیتی، هنگامی که تحت برخورد قرار می¬گیرند، استفاده شده است. بدین منظور برای مدلسازی پوسته و تقویت¬کننده¬ها از المان¬های جامد سه¬¬بعدی و جهت تعیین رفتار ماده، از مدل مادی وی¬یومت بر مبنای معیارهای آسیب پاک و هاشین(سه¬بعدی) استفاده¬ شد. به دلیل عدم وجود معیارهای ذکر شده در نسخه¬های تجاری نرم¬افزار و اهمیت در نظر گرفتن چنین آسیب-هایی در مدلسازی عددی، معیارهای مذکور با استفاده از کدنویسی در محیط نرم¬افزار فرترن نوشته شدند و به این شکل تحلیل پدیده نفوذ در سازه¬های کامپوزیتی که با المان¬های جامد سه¬بعدی مدل شده¬اند به قابلیت نرم¬افزار اضافه گردید. نمودارهای تغییرات سرعت و نیروی پرتابه، گستردگی سطح خرابی و مکانیزم¬های مختلف شکست به عنوان نتایج گزارش شده¬اند. در این تحقیق به منظور اعتبار سنجی مدل از آزمون¬های تجربی استفاده شد. نتایج حاصل از شبیه¬سازی توافق بسیار خوبی را با نتایج تجربی نشان می¬دهند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روش اجزای محدود|مکانیک ضربه|مواد مرکب
دریافت: 1392/10/20 | پذیرش: 1392/11/25 | انتشار: 1393/6/30