دوره 15، شماره 1 - ( 1-1394 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 30-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

Payghaneh G, malekzadeh fard K, rashed saghavaz F. Geometrical and physical parameters affecting free vibration and impact force of sandwich plate with Smart Flexible cores. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (1) :21-30
پایگانه غلامحسن، ملک زاده فرد کرامت، راشد سقاواز فهیمه. بررسی پارامترهای هندسی و فیزیکی موثر بر ارتعاشات آزاد و نیروی ضربه ورق ساندویچی با هسته انعطاف‌پذیر هوشمند. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (1) :21-30

1- رئیس دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه شهید رجایی
2- رئیس پژوهشکده هوا و فضا
3- استاد دانشگاه
در مقاله حاضر، پارامترهای هندسی و فیزیکی موثر بر ارتعاشات آزاد و نیروی ضربه یک ورق ساندویچی سه لایه با الاستومر مگنتورئولوژیکال در لایه میانی تحت ضربه عرضی با سرعت پایین بررسی شده است. فرکانس طبیعی اول و ضریب استهلاک مودال متناظر برای چهار مود اول ارتعاشی برای ضخامت هسته، شدت میدان مغناطیسی و ضرایب منظری متفاوت بدست آمده است. سیال هوشمند مگنتورئولوژیکال (MR) در شدت میدان مغناطیسی مختلف، خواص متفاوتی از خود نشان می‌دهد. این مواد با پاسخ زمانی سریع (در حد میلی ثانیه) به طور بسیار دقیقی با اعمال تغییر در شدت میدان مغناطیسی قابل کنترل است. معادلات حرکت ورق مستطیلی ساندویچی به کمک اصل هامیلتون استخراج شده و نتایج حل معادلات با استفاده از روش حل تحلیلی سیستماتیک بدست آمده است. تابع نیروی ضربه به کمک مدل جرم و فنر دو درجه آزادی به صورت تحلیلی بدست آمده است. فرکانس طبیعی بدست آمده در حل مقدار ویژه، در محاسبه جرم معادل ورق در مدل جرم و فنر استفاده شده است. نتایج بدست آمده نشان می‌دهد که با تغییر سیستماتیک شدت میدان مغناطیسی هسته میانی، افزایش نسبت ضخامت هسته به ضخامت لایه ورق و با افزایش نسبت طول به ضخامت کل ورق می‌توان به ترتیب مقدار سفتی، ضریب استهلاک سازه‌ای و ماکزیمم نیروی برخورد را تغییر داده و کنترل کرد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سازه های هوا-فضا|مکانیک ضربه
دریافت: 1393/5/13 | پذیرش: 1393/5/24 | انتشار: 1393/9/1