دوره 19، شماره 12 - ( آذر 1398 )                   جلد 19 شماره 12 صفحات 3022-3007 | برگشت به فهرست نسخه ها

Javadi Z, Miansari M, Ghorbani B. Retrofit Of Steam Power Plant Using Solar Dish Collectors and Multi-Effect Desalination Cycle (Exergy and Economic Analysis). Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (12) :3007-3022
جوادی زهرا، میانسری مهدی، قربانی بهرام. اصلاح ساختار یک نیروگاه بخار با استفاده از کلکتورهای خورشیدی و سیکل آب‌شیرین‌کن چند مرحله‌ای (آنالیز اگزرژی و اقتصادی). مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 19 (12) :3007-3022

1- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، واحد قائم‌شهر، دانشگاه آزاد اسلامی قائم‌شهر، ایران
2- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، واحد قائم‌شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائم‌شهر، ایران ، m.miansari@qaemiau.ac.ir
3- گروه فناوری‌های انرژی نو، دانشکده فناوری‌های نوین مهندسی، دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین، آمل، ایران
با توجه به بحران آب و انرژی، بهبود راندمان سیستم‌های حرارتی و بازیافت حرارت به همراه استفاده از فرآیند شیرین‌سازی آب، در سال‌های اخیر توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است. بدین منظور فرآیند آب‌شیرین‌کن حرارتی و کلکتورهای خورشیدی در نیروگاه‌های بخار مورد استفاده قرار گرفتند. در این مطالعه یک ساختار یکپارچه تولید هم‌زمان آب شیرین و توان با استفاده از ترکیب سیستم کلکتورهای خورشیدی، نیروگاه بخار تولید توان، سیکل ORC و سیکل آب‌شیرین‌کن چند اثره حرارتی توسعه داده شده است. این ساختار یکپارچه قابلیت تولید آب شیرین به میزان kg/s۷۶۲/۶، توان ۱۰۴/۱مگاوات درسیکل رانکین و ۳۰۶/۷مگاوات در نیروگاه بخار را دارد. در این ساختار یکپارچه به ترتیب بازده نیروگاه بخار ۳۷/۲۴% و بازده اگزرژی کل ۷۸/۵۴% است. آنالیز اگزرژی ساختار یکپارچه نشان می‌دهد که بیشترین تخریب اگزرژی به ترتیب در کلکتورهای خورشیدی به میزان ۴۵/۲% و مبدل‌های حرارتی به میزان ۳۷/۲۷% رخ می‌دهد. با توجه به آنالیز اقتصادی، ساختار یکپارچه توسعه داده شده به ترتیب دارای زمان بازگشت سرمایه ۳/۸۳۸سال و قیمت تمام شده محصول$/kWh  ۰/۰۳۲۵ است. به علاوه با استفاده از آنالیز حساسیت تأثیر پارامترهای مختلف روی عملکرد ساختار یکپارچه مورد بررسی قرار گرفت.
متن کامل [PDF 1511 kb]   (2085 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: انرژی‌های تجدیدپذیر
دریافت: 1397/10/24 | پذیرش: 1398/3/5 | انتشار: 1398/8/30