دوره 13، شماره 15 - ( ويژه‌نامه سوم 1392 )                   جلد 13 شماره 15 صفحات 168-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amini M, bazargan M. Two Objective Optimization of Heat Transfer Rate and Total Cost Decrement in Shell-and-Tube Heat Exchangers. Modares Mechanical Engineering 2014; 13 (15) :159-168
امینی محسن، بازارگان مجید. بهینه سازی دو هدفه افزایش نرخ انتقال حرارت و کاهش هزینه کلی در مبادله کن های حرارتی پوسته لوله ای. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (15) :159-168

1- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
2- دانشگاه خواجه نصیر
در این پژوهش، بهینه سازی مبادله کن های حرارتی پوسته لوله ای با دو هدف افزایش نرخ انتقال حرارت و کاهش هزینه کلی، توسط الگوریتم ژنتیک انجام شده است. تمامی استانداردها و قیدهای مورد نیاز برای هندسه مبادله کن، قید حداقل و حداکثر سرعت جریان ها و قید حداکثر افت فشارها در فرایند بهینه سازی رعایت شده اند. رابطه بین توابع هدف و متغیرهای بهینه سازی، به صورت ضمنی و به شدت پیچیده می باشد. هدایت الگوریتم ژنتیک با این ملاحظه صورت پذیرفته است که از قرار گرفتن مقادیر متغیرهای بهینه سازی در بهینه محلی جلوگیری شود. در این مطالعه ابتدا بهینه سازی با یازده متغیر انجام پذیرفته و نمودار پارتو مربوطه به دست آمده است. مقایسه نتایج با داده های موجود بهبود چشمگیر انتقال حرارت و کاهش موثر هزینه کلی را دربر داشته است. در گام بعدی، با توجه به اینکه سیال خنک کننده در مطالعه موردی انجام شده آب دریا می باشد، دبی جرمی سیال خنک کننده به عنوان متغیر دوازدهم اضافه و فرایند بهینه سازی تکرار گردید. نمودار پارتو به دست آمده نسبت به حالت قبل بهبود قابل توجهی را نشان می دهد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم
دریافت: 1391/10/17 | پذیرش: 1392/4/23 | انتشار: 1392/12/1