دوره 16، شماره 12 - ( 12-1395 )                   جلد 16 شماره 12 صفحات 533-525 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farsi A, Ameri M, Mohammadi S M H. Combined production of distillated water and cooling by application of Supercritical carbon dioxide refrigeration in multi-effect-desalination systems. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (12) :525-533
فارسی آیدا، عامری مهران، محمدی سید محمد حجت. تولید همزمان آب و سرما با به‌کارگیری سیستم تبرید فوق بحرانی‌دی‌اکسید‌کربن در آب شیرین‌کن‌های تقطیر چند مرحله‌ای. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (12) :525-533

1- مهندسی انرژی‌های تجدید پذیر ، ، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان
2- دانشگاه شهید باهنر، کرمان
3- پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، پژوهشکده انرژی،دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان
یک سیستم طراحی شده برای سرمایش تا دماهای بسیار پایین، سیستم تبرید تراکمی فوق‌ بحرانی دی‌‌اکسید‌کربن است. حرارت دورریز از این سیستم‌ مقدار قابل توجهی است که انگیزه‌ای برای بازیابی و استفاده از این حرارت اتلافی در سایر سیستم‌ها از جمله منبع حرارتی آب شیرین‌کن تقطیر چند مرحله‌ای، ‌به منظور تولید همزمان آب و سرما و نیز کاهش مصرف انرژی است. در این پژوهش آنالیز انرژی و مقایسه‌ی دو سیستم ترکیبی نوین، شامل سیستم تبرید دی‌اکسید‌کربن فوق بحرانی و دو مدل آب شیرین‌کن تقطیر چند مرحله‌ای، شامل موازی ارتقا‌ یافته و موازی به همراه پیش‌ گرم‌کن آب، انجام شده‌است. اثر پارامترهای مهم بر ضریب عملکرد سیستم تبرید و میزان آب شیرین تولیدی بررسی شده‌است. نتایج نشان داد در هر دو سیستم، با کاهش دمای اواپراتور یا افزایش دمای محیط، ضریب عملکرد سیستم تبرید کاهش و میزان آب شیرین شده افزایش می‌یابد. همچنین، با افزایش فشار خروجی کمپرسور تا رسیدن به نقطه‌ی بهینه‌، افزایش ضریب عملکرد و کاهش میزان آب شیرین شده مشاهده می‌گردد. نیز می‌توان گفت که مدل آب شیرین‌کن تقویت‌یافته توانایی تولید آب شیرین بیشتری نسبت به مدل پیش گرم‌کن دارد. به منظور بهبود عملکرد سیستم ترکیبی و کاهش انرژی مصرفی، دو روش استفاده از کمپرسور دو مرحله‌ای و منبسط ‌کننده مورد بررسی قرار گرفته‌است. در روش کمپرسور دو مرحله‌ای گرچه ضریب عملکرد 6.2% نسبت به سیستم پایه افزایش می‌یابد اما دبی آب شیرین‌شده 60% کاهش می‌یابد. در حالی که در روش بکارگیری منبسط کننده، ضریب عملکرد 23.5% افزایش می‌یابد و دبی آب شیرین‌شده کمتر از 8% کاهش می‌یابد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ترمودینامیک
دریافت: 1395/4/20 | پذیرش: 1395/6/19 | انتشار: 1395/10/5