دوره 17، شماره 11 - ( 11-1396 )                   جلد 17 شماره 11 صفحات 407-397 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bagheri Fahraji E, Maerefat M. Dynamic Modeling of Air to Air Variable Refrigerant Flow Heat Pump System. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (11) :397-407
باقری فهرجی احسان، معرفت مهدی. مدل‌سازی دینامیکی سیستم پمپ حرارتی هوا به هوای جریان متغیر مبرد. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (11) :397-407

1- دانشگاه تربیت مدرس
2- استاد دانشگاه تربیت مدرس
در پمپ‌های حرارتی جریان متغیر مبرد تامین بار حرارتی مورد نیاز در شرایط محیطی متفاوت با تغییر دور کمپرسور و بازشدگی شیر انبساطی صورت می‌گیرد و سیستم علاوه بر حالت پایا حالات گذرا را نیز در بسیاری مواقع تجربه می‌کند. لذا مدل‌سازی دقیق پمپ حرارتی برای بررسی سیستم و ارائه استراتژی عملکرد آن ضروری می‌باشد. در مقاله حاضر مدل‌سازی دینامیکی پمپ حرارتی جریان متغیر انجام شده‌است. بدین منظور‌ مبدل‌های حرارتی بصورت متغیر با زمان به روش مرز متحرک اصلاح شده و کمپرسور و شیر انبساطی بدلیل شرایط گذرای حرارتی بسیار سریعتر نسبت به مبدل‌ها، بصورت پایا مدل شده‌‌ و در نرم افزار متلب کوپل شده‌اند. انجام صحت سنجی حاکی از دقت بالای مدل حاضر با خطای 5.3 درصد نسبت به مطالعات انجام شده تا کنون (خطای 10 درصد) می‌باشد. با بررسی تغییر دور کمپرسور و بازشدگی شیر انبساطی توسط مدل حاضر مشخص گردید که شرایط گذرا در زمان اعمال تغییر، بر روی پارامترهای عملکردی سیستم مانند بار حرارتی تولیدی و ضریب عملکرد تاثیر بسزایی داشته ( نسبت به حالت پایا) و میزان آن با توجه به نوع و مقدار تغییر متفاوت می‌باشد که در این‌ پژوهش تا 15 درصد می‌باشد. این شرایط می‌بایست در استراتژی عملکرد سیستم لحاظ شود، در غیر این‌صورت بار حرارتی تولیدی واقعی سیستم و برآورد مدل متفاوت بوده و آسایش حرارتی بر پایه پیش بینی استراتژی عملکرد مختل می‌گردد. لذا نیاز به مدل دینامیکی بمنظور لحاظ نمودن و مدل‌سازی شرایط پایا و گذرا با دقت مناسب می‌باشد و مدل مقاله حاضر این امر را میسر می‌سازد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انرژی در ساختمان
دریافت: 1396/5/20 | پذیرش: 1396/8/3 | انتشار: 1396/9/6