دوره 13، شماره 12 - ( 12-1392 )                   جلد 13 شماره 12 صفحات 100-88 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rafiee R. Characterization of the electrical and electromagnetic properties of CNT-based composites. Modares Mechanical Engineering 2014; 13 (12) :88-100
نیک فرجام علیرضا، رفیعی رهام، صبور محمد حسین، طاهری مصطفی. مشخصه‌سازی خواص الکتریکی و الکترومغناطیسی کامپوزیت‌ حاوی نانولوله های کربن. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (12) :88-100

1- دانشگاه تهران
2- عضو هیات علمی تمام وقت استادیار دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران
استفاده از نانوکامپوزیت های حاوی نانولوله کربنی در صنایع فضایی به علت خواص منحصر به فرد و چند منظوره آنها رونق خاصی یافته است. استخراج خواص الکتریکی و الکترومغناطیسی مواد نانوکامپوزیتی در باند فرکانسی 12.4 تا 18 گیگاهرتز مسئله مهمی برای توسعه این مواد بشمار می¬رود. در این مقاله بررسی¬های آزمایشگاهی بر روی خواص الکتریکی و الکترومغناطیسی پلیمرهای تقویت شده با نانولوله¬های کربن صورت گرفته، خصوصیاتی از جمله رسانایی الکتریکی DC و AC، گذردهی الکتریکی، ضرایب انتقال و انعکاس، تانژانت تلفات و عمق پوستی در باند فرکانسی Ku (12.4 تا 18 گیگاهرتز) مشخصه سازی می گردد. از روش پلیمریزاسیون درجا برای ساخت نانوکامپوزیت¬های متشکل از رزین وینیل¬استر و نانولوله¬های کربن چند دیواره استفاده شده است. برای توزیع نانولوله¬های در بستر رزین از تجهیز التراسونیک استفاده شده است و جهت اندازه¬گیری خواص الکتریکی نمونه¬ها از تحلیلگر بردار شبکه استفاده شده است. کسر وزنی نانولوله¬های کربنی چند دیواره در حدود 0.1 تا 3 درصد انتخاب شده است تا بتوان تاثیر میزان نانولوله بر روی خواص را ارزیابی نمود. در نهایت با استفاده از مدار معادل الکتریکی، رفتار نمونه¬های آزمایشگاهی بر اساس مطالعه نیمه تجربی توصیف می گردد.
متن کامل [PDF 2046 kb]   (5047 دریافت)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: 1392/1/19 | پذیرش: 1392/4/13 | انتشار: 1392/9/30