دوره 13، شماره 14 - ( ويژه‌نامه دوم 1392 )                   جلد 13 شماره 14 صفحات 184-171 | برگشت به فهرست نسخه ها

sharifzadeh S, fathali M, ramezani A. Qualitative study of interaction between the shock wave and two-dimensional turbulence flow by using ENO numerical method. Modares Mechanical Engineering 2014; 13 (14) :171-184
شریف زاده سعید، فتحعلی مانی، رمضانی علی. بررسی کیفی اندرکنش موج ضربه ای و جریان مغشوش دو بعدی با استفاده از روش عددی ENO. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (14) :171-184

1- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
در تحقیق حاضر اندرکنش جریان مغشوش و موج ضربه ای مورد توجه قرار گرفته است. بدین منظور جریان های آشفته ای با شدت اغتشاشی و طول مشخصه اغتشاشی متفاوت تولید و اثر آنها بر روی موج ضربه ای مورد بررسی قرار گرفته است. در این تحقیق معادلات ناویر استوکس در حالت دو بعدی و با استفاده از گسسته سازی زمانی- مکانی با دقت بالا به صورت عددی حل شده است. در گسسته سازی مکانی از دو روش استفاده شده است.در جهت عمود بر موج ضربه ای از یک حلگر بسیار دقیق با روش ذاتی بدون نوسان با دقت مرتبه شش و در جهت موازی با موج ضربه ای از روش پده مرتبه شش استفاده شده است. همچنین، انتگرال گیری زمانی به روش رونگ کوتای مرتبه سوم انجام شده است. نتایج نشان می دهد که به طور کلی سطح انرژی آشفتگی در عرض موج ضربه ای افزایش پیدا میکند. در عبور از موج ضربه- ای، اغتشاشات با طول مشخصه بزرگتر و شدت اولیه بیشتر افزایش بیشتری در سطح انرژی آشفتگی نشان میدهند. همچنین مشاهده شد که محل استقرار موج ضربه ای بسیار وابسته به شدت اغتشاشات جریان بالا دست می باشد ولی حساسیتی نسبت به طول مشخصه آنها ندارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: جریان آشفته|دینامیک سیالات محاسباتی
دریافت: 1392/2/28 | پذیرش: 1392/5/29 | انتشار: 1392/12/1