دوره 15، شماره 3 - ( 3-1394 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 242-239 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ebrahimpour A, Solhjoei N, Mohseni Homagerani E, Rasooly M, Karimipour A. Experimental Analysis and Simulation of Temperature Contour Generated in the Welding Process of Electrofusion Tapping Saddle Polyethylene Gas Pipes and Relevant Temperature Estimation for Fitting. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (3) :239-242
ابراهیم پور علی، صلح جویی نصرت الله، محسنی هماگرانی ابراهیم، رسولی میثم، کریمی پور آرش. تحلیل تجربی و شبیه سازی کانتوردمایی ایجاد شده درفرآیند جوشکاری الکتروفیوژن زین های پلی اتیلن خطوط لوله گاز و تخمین دمای مناسب اتصال (یادداشت تحقیقاتی). مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (3) :239-242

1- دانشجو
2- دانشگاه آزاداسلامی واحد نجف آباد
3- مدیر بازرسی فنی شرکت گاز استان اصفهان
4- کارشناس ارشد بازرسی فنی شرکت گاز استان اصفهان
5- مدیر گروه مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد.
با توجه به رشد فزاینده تقاضا برای لوله های پلی اتیلن در شبکه های توزیع گاز به لحاظ ویژگی ها و کاهش هزینه ها در انتقال و شرایط مناسب بهره برداری و سهولت اجرا و نصب، این لوله ها جایگزین مناسبی برای لوله های فلزی به شمار می روند. باتوجه به اینکه شبکه های لوله های پلی اتیلن به لحاظ اهمیت ایمنی و اقتصادی، قبل و حین بهره برداری نیاز به بازرسی فنی دارند، لذا آزمون ها نقش بسزایی در ایمنی و عملکرد صحیح پروژه های گازرسانی دارند. آزمونهای مخرب به علت داشتن مشکلاتی نظیر صدمه زدن به محصول و سیستم، پرهزینه بودن و نیز توقف خط تولید، مقرون به صرفه نمی باشد، لذا در پروژه ها جای خود را به روش های غیر مخرب داده اند و استقبال صنایع مختلف گازرسانی از این روش رو به افزایش است. اتصال از طریق الکتروفیوژن، روشی مناسب و اساسی برای اتصال لوله و اتصالات پلی اتیلن می باشد. در این پژوهش ضمن مطالعه مکانیزم اتصال جوش الکتروفیوژن و شبیه سازی اتصال الکتروفیوژن با استفاده از نرم افزار ABAQUS به مقایسه نتایج نرم افزار با نتایج درعمل، تحلیل معادلات دمایی حاصل از اتصال الکتروفیوژن و بررسی آزمایش عملی اتصال زین الکتروفیوژن، پرداخته می شود.
نوع مقاله: یادداشت پژوهشی | موضوع مقاله: جوشکاری
دریافت: 1393/10/7 | پذیرش: 1393/10/15 | انتشار: 1393/11/15