دوره 14، شماره 5 - ( 5-1393 )                   جلد 14 شماره 5 صفحات 110-102 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yaghoubi Koupaye S, Pishevar A R, Saidi M S, Afshar Y, Mokhtarian S. Calculation the Diffusion Coefficient for water and Lipid through the Biological Cell Bilayer Membranes Using Dissipative Particle Dynamics Method. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (5) :102-110
یعقوبی کوپایی سمیه، پیشه ور احمد رضا، سعیدی محمدسعید، افشار یاسر، مختاریان سعید. محاسبه ضریب دیفیوژن آب و لیپید از غشاء دولایه‌ای بیولوژیکی به روش دینامیک ذره استهلاکی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (5) :102-110

1- دانشگاه صنعتی اصفهان
2- عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان
3- عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف
4- دانشجو
5- دانشجو، دانشگاه صنعتی اصفهان
تعیین مقدار دقیق ضریب دیفیوژن یک ماده که میزان پخش آن ماده را در بستر ماده¬ای دیگر بیان می¬کند، برای مدلسازی دقیق فیزیکی، شرط ضروری است. دقیق¬ترین روش برای محاسبه این گونه خواص، روش¬های دینامیک مولکولی است. متأسفانه این گونه روش¬ها هزینه محاسباتی بسیار بالایی دارند. هدف از این مقاله، معرفی روشی مناسب در مقیاس مزو و ارائه الگوریتمی بهینه برای محاسبه ضریب دیفیوژن با استفاده از این روش است. در مطالعه حاضر، از روشدینامیک ذره استهلاکی(DPD)، برای محاسبه ضریب دیفیوژن آب و لیپید از غشاء دولایه‌ای بیولوژیکی استفاده شده‌است.در نهایت نتایج کار با نتایج شبیه¬سازی¬های دینامیک مولکولی و آزمایشات مورد ارزیابی و اعتبارسنجی قرار می‌گیرند. با این قیاس خواهیم دانست روش مذکور علاوه بر بهینه بودن از نظر هزینه محاسباتی، از دقت مطلوبی نیز برای محاسبه ضریب دیفیوژن برخوردار است. لذا با این روش، قادر خواهیم بود به مطالعه رفتار تعادلی غشاءهای دولایه‌ای نظیر محاسبه ضریب دیفیوژن بپردازیم که انجام آن با استفاده از روش‌هایی مثل دینامیک مولکولی ممکن است تا بیش از صدها برابر زمان‌بر باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: بیو مکانیک|دینامیک سیالات محاسباتی|روشهای عددی فاقد شبکه|سیستمهای میکرو و نانو
دریافت: 1392/7/2 | پذیرش: 1392/8/24 | انتشار: 1393/3/31